Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii intime din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce făcea de teamă să nu fie asasinat și ce tip de carne i se pregătea pentru grătar

Detalii intime din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce făcea de teamă să nu fie asasinat și ce tip de carne i se pregătea pentru grătar
După atâția ani de la moartea lui Ceaușescu s-ar părea că n-ar mai exista lucruri noi despre fostul dictator. Dar în fiecare zi se mai află câte ceva.

Nicolae Ceaușescu a trăit așa cum și-a dorit, dar marea lui frică a fost să nu fie omorât.

Detalii intime din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce făcea de teamă să nu fie asasinat și ce tip de carnea i se pregătea pentru grătar

Un fost apropiat al familiei Ceaușescu, colonelul de securitate Dumitru Burlan a dat, la un moment dat, detalii incredibile despre viața fostului dictator. Acesta a povestit ce făcea Ceaușescu pentru a fi convins că nu va fi asasinat de ruși. În acest sens, a scos la înaintare mai multe sosii. Una dintre ele a fost chiar colonelul Burlan.

„La început nu am realizat despre ce era vorba, dar ulterior am realizat că sunt țintă vie”

„Eu nu am fost sosia lui să mă duc la ședințe. În 1972 noiembrie, pentru că se întuneca devreme și dimineața este tot întuneric… eu mergeam cu coloana și Nicolae Ceaușescu venea cu o singură mașină. El era informat că rușii i-ar pregăti un asasinat. De aici a pregătit două dosare, eu și căpitanul Vasilescu, eu eram la aceeași înălțime, lumea îmi făcea cu mâna când aveam pălăria.

El l-a pus la sediul comitetului central pe un alt ofițer și el era convins că sunt Ceaușescu. La început nu am realizat despre ce era vorba, dar ulterior am realizat că sunt țintă vie, dar familia mea era asigurată, eu deveneam erou”, a mărturisit Dumitru Burlan, care a dat chiar autografe în locul fără ca cineva să știe, potrivit Evz.

„Elena făcea meniul pentru o săptămână împreună cu ministrul Sănătății și nutriționistul”

Pentru că a avut diabet, Elena Ceaușescu avea mare grijă la meniul său care era stabilit cu o săptămână înainte. Un lucru neștiut de nimeni este faptul că el și-a primit injecția cu insulină chiar și în ziua în care a fost omorât, iar acest lucru a ridicat semne de întrebare.

Inclusiv când l-au omorât i-a adus Stănculescu (n.r. – fostul ministru al Apărării Naționale Victor Stănculescu) insulina. Elena făcea meniul pentru o săptămână împreună cu ministrul Sănătății și nutriționistul. Nicolae Ceaușescu gusta câte un pic, inclusiv vin, a mai spus Dumitru Burlan.

Îndrăgostit de grătare, Nicolae Ceaușescu adora să mănânce carne de vită. Dar nu de la orice fel de vacă, ci de la un animal care trebuia să aibă minim 600 de kilograme înainte să fie tăiat. Ulterior, carnea era pusă la frăgezit pentru o lună, apoi urma să fie mâncată de fostul dictator.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre