Simona Ionescu / Redactor Șef

Dr. Francesco Capelletti, fiul actriței Ioana Bulcă, născut dintr-o mare iubire. Dezvăluiri incredibile despre căutarea tatălui

Dr. Francesco Capelletti, fiul actriței Ioana Bulcă, născut dintr-o mare iubire. Dezvăluiri incredibile despre căutarea tatălui
Multă lume îl cunoaște sub numele de Francesco Bulcă, medic excepțional de la Spitalul Floreasca din București. Acum îl cheamă altfel. Dr Francesco Capelletti, unul dintre chirurgii de vază ai României, este totodată și fiul marii actrițe Ioana Bulcă. Acesta a fost născut dintr-o mare iubire, după cum a recunoscut chiar el. Povestea de dragoste dintre Ioana Bulcă și tatăl dr. Francesco însă o știu puțini.

Dr. Francesco Capelletti, medic chirurg la Spitalul Floreasca, este deja o legendă în lumea medicală. Iubit de pacienți, care au numai cuvinte de laudă la adresa sa, Dr. Francesco are peste 30 de ani de carieră în spate și mai mult de 6.000 de intervenții la activ. 

Doctorului nu-i place să se laude cu acest aspect, căci și-a dorit mereu să reușească prin propriile forțe, însă este fiul celebrei actrițe Ioana Bulcă. Atunci când avea aproximativ șapte ani, a jucat în filmul „Astă seară dansez în familie”, alături de Stela Popescu, Dem Rădulescu, dar și Sebastian Papaiani, în regia lui Geo Saizescu. Înainte, pe când avea doar cinci ani, a apărut și în „Serata”. Nu a continuat însă cu actoria, căci pasiunea lui cea mare a fost și este în continuare medicina. 

Nu a profitat niciodată de faima numelui 

Cu toate că mama lui, Ioana Bulcă, este extrem de mândră și se laudă mereu cu el, Dr. Capelletti este discret și nu a profitat niciodată de faima numelui: „Tot timpul m-am ferit de asta. Nu spuneam nicăieri, niciodată, la nicio vârstă. Întotdeauna am vrut să reușesc prin propriile puteri. 

Dr. Francesco Capelletti pe când era copil, alături de mama sa, actrița Ioana Bulcă
Foto: evz

În schimb, mama se laudă foarte mult cu mine, e foarte mândră. Și acum, ce spune, ce povestește … e nenorocire. Mama era un personaj destul de retras. Nu avea foarte multe prietenii, ieșiri, mese, onomastice”, a mărturisit chirurgul. 

Tatăl său, marea iubire a Ioanei Bulcă 

Dr. Francesco a povestit ce amintiri are cu tatăl său, care a fost marea iubire a Ioanei Bulcă. Acesta era italian și totodată inginer constructor: „Amintirile mele cu tata sunt puține. A murit în ‘73, ultima oară îl văzusem în ‘72. 

Dr. Francesco Capelletti alături de Stela Popescu și Dem Rădulescu în „Astă seară dansăm în familie” (1972)

Eram mic, venea rar, pentru că stătea în Italia, era mai mult plecat. Tata era inginer constructor, șeful unui departament al unei mari firme din Cremona, lângă Milano, care făcea mori și tot felul de lucrări în panificație. A onorat și un contract în România – Complexul Palas, silozuri mari”

„Am avut în cap de când mă știu să port numele tatei”

Fiul Ioanei Bulcă a povestit că mama sa a vrut să-l protejeze, astfel că nu i-a spus inițial când tatăl său a murit: „Așa a cunoscut-o tata pe mama. S-au iubit, m-am născut, am preluat numele mamei. Tata a avut apoi contracte la Belgrad, la Sofia. 

Fiul actriței Ioana Bulcă este un medic chirurg reputat și activează la Spitalul Floreasca

Când a murit, nu am aflat atunci, mama m-a protejat, mi-a spus peste ani. Iar lucrurile au rămas așa, am păstrat numele mamei. Dar eu am avut în cap de când mă știu să port numele tatei. Știți cum e, rămâne câte o chestie nerezolvată în viața ta și nu știi de unde s-o apuci”, a mărturisit Dr. Francesco Capelletti, într-un interviu de excepție, acordat evz.ro. 

Și-a căutat tatăl până i-a găsit mormântul 

Dr. Francesco însă nu s-a lăsat, până nu a dat de urma tatălui. Deși se zvonea că acesta trăiește, s-a dovedit într-un final că murise în 1973: „Prin 2009-2010 am demarat căutările. Apăruse un zvon că n-a murit, ceea ce pe mine m-a neliniștit îngrozitor. Și am început să-l caut pe Duilio Capelletti. Și am găsit vreo trei care s-ar fi potrivit. 

Dr. Francesco Capelletti și-a căutat tatăl căci voia să îi poarte numele. Nu s-a lăsat până nu a reușit.
Foto: evz.ro

Numele Capelletti se scrie în mai multe variante. Până la urmă, am reușit printr-un ziar, La Provincia, din Cremona. Am reușit să intru în arhivă într-o noapte, m-a prins două noaptea. I-am găsit necrologul. 7 decembrie 1973. Văzând asta, am zis că unde poate fi îngropat decât la Cremona. El a murit la Sofia. Am trimis un mail la cimitirul principal din Cremona și mi-au răspuns în aceeași zi, am și acum mesajul lor. Într-o săptămână am plecat la Milano, apoi la Cremona, și i-am găsit mormântul”, a continuat chirurgul. 

„Nici mama nu-mi dădea speranțe, nu credea că voi reuși”

Dr. Capelletti a luptat mulți ani pentru a-și găsi rădăcinile și pentru a prelua, în sfârșit, numele tatălui său: „Găsindu-i mormântul, i-am lăsat un bilet pe mormânt. Nu a avut niciun ecou. După doi ani, am făcut același lucru. Și, într-o zi, m-am trezit la spital cu un telefon. Era, cum ar veni, cumnatul meu. Voia să știe cine sunt, ce e cu mine și ce vreau. I-am zis că vreau doar numele de familie. 

Pe urmă a urmat drumul firesc, deshumare, analiza ADN și schimbarea numelui, din Bulcă în Capelletti. Nici mama nu-mi dădea speranțe, nu credea că voi reuși, iar eu îi spuneam că pe mine mă cheamă Capelletti și așa mă va chema și-n acte”, a încheiat Dr. Francesco Capelletti, care astăzi este fericit că poate purta, în sfârșit, numele tatălui său, bărbatul pe care mama sa, Ioana Bulcă, l-a iubit ca pe nimeni altul. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre