De-a lungul vremii, femeile au câștigat teren în fața bărbaților, dăruind omenirii realizări de importanță globală.
Ele sunt femeile care au revoluționat lumea. Una din ele a inventat vesta antiglonț
Stephanie Kwolek este femeia care a reușit să îmbine frumusețea și candoarea cu… vestele antiglonț. Nu se știe de unde i-a venit această idee genială, însă se cunoaște faptul că a muncit enorm până a reușit să descopere un material de cinci ori mai rezistent ca oțelul. Ulterior, cercetătoarea Stephanie Kwolekm a reușit să obțină 28 de patente în 40 de ani de activitate.
Primul programator al omenirii
O minte sclipitoare a avut și Ada Lovelance, matematiciană și scriitoare engleză. În urma colaborării sale cu un alt matematician de excepție, Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, aceasta a scrie primul algoritm și astfel a ajuns primul programator al omenirii.
Prima carte de bucate a aparținut tot unei femei
Să fie oare bărbații cei mai buni bucătari? E posibil, însă prima carte de bucate care a apărut în Țara Românească a purtat semnătura unei femei: Maria Maurer. De altfel, aceasta a și consemnat în prefața cărții că este vorba de cea dintâi carte de bucate și o datează: 1849, Mai 1.
În faimoasa sa operă, aceasta s-a inspirat din cele 200 rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești a lui Negruzzi și Kogălniceanu. Dar și din rețetarul bucătarului Robert, tradus de postelnicul Manolache Drăghici.
Margaret Hamilton a creat Software-ul
O matematiciană și un inginer de excepție, Margaret Hamilton, a contribuit la scrierea codului pentru prima misiune spațială a Apollo 11. După ce a avut un succes fulminant, și-a continuat activitatea la NASA și la MIT. Ulterior a reușit un alt lucru cu adevărat incredibil, dezvoltând conceptul de ”software engineering” și algoritmii ”Universal Systems Language” care sunt pilonii de bază în programare.
Sursă foto: descopera, antena 3
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook