Simona Ionescu / Redactor Șef

I s-a spus doamna Babushka. Cine e misterioasa femeie care a filmat asasinarea lui J.F. Kennedy

I s-a spus doamna Babushka. Cine e misterioasa femeie care a filmat asasinarea lui J.F. Kennedy
La scurt timp de când J.F. Kennedy a trecut la cele veșnice, o femeie ciudată a fost văzută ținând în mâini o cameră de filmat. Cine este cea supranumită doamna Babushka.

În aproape toate fotografiile privind asasinatul lui John F. Kennedy, poliția a văzut o femeie care a filmat totul. Cine e doamna Babushka.

I s-a spus doamna Babushka. Cine e misterioasa femeie care a filmat asasinarea lui Kennedy

Chiar dacă a trecut mult timp de la tragedia care a marcat întreaga lume, nici până în acest moment nu se cunoaște identitatea femeii care a filmat moartea lui Kennedy. A fost numită doamna Babushka pentru că purta o basma ce părea rusească și era neclintită în misiunea ei. Chiar dacă de-a lungul timpului multe doamne au afirmat că ele sunt acea persoană misterioasă, nici până acum FBI-ul nu a deslușit misterul.

Filmul a fost confiscat de doi agenți FBI

Un lucru neobișnuit s-a întâmplat însă în anul 1970. O anume Beverly Oliver a făcut o mărturisire șocantă. Aceasta i-a spus lui Gary Shaw, un cercetător al teoriei conspirației că ea e adevrărat doamnă Babushka. Femeia a venit și cu alte detalii, afirmând că totul ar fi fost filmat folosind o cameră Yashica Super 8.

În ceea ce privește filmul, ea susține că i-ar fi fost confiscat de doi bărbați care au spus că sunt agenți FBI. Aceștia i-ar fi spus că îi vor înapoia pelicula după zece zile, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

L-a cunoscut pe presupusul asasin al președintelui

Declarațiile femeii devin și mai tulburătoare, atunci când Oliver declară că l-a cunoscut personal pe Jack Ruby. Care, la rândul său, i-a făcut cunoștință cu presupusul asasin al președintelui, Lee Harvey Oswald. Ruby este cel care l-a ucis pe Oswald când se afla în arestul poliției.

Misterul se adâncește și mai mult, pentru că sunt unele persoane care mărturisesc că modelul acela de cameră de filmat nu ar fi existat, pentru că nu fusese produs în acei ani. Oliver spune că a fost vorba de un model experimental, pentru că, într-adevăr, aparatul nu era disponibil pe piață.

Doamna Babushka, spion rus

Sunt și ipoteze conform cărora doamna Babushka ar fi fost un spion rus, membru al serviciilor secrete. Mai mult, s-a auzit că aparatul de filmat era, de fapt, o armă. Una peste alta, nimeni nu a reușit să spună cine a fost cu adevărat femeia misterioasă și nici cine sunt agenții care i-au luat pelicula.

Sursă foto: rum.thefunkonme.com, protv.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre