Cristina Elena Toma, româncă rezidentă în Águilas (Murcia), este acuzată că și-a împușcat iubitul cu șapte focuri de armă. Iubitul ei, un italian de 52 de ani pe nume Giuseppe Nirta, era bănuit că făcea parte din organizația mafiotă Ndrangheta. El a fost împușcat mortal, cu șapte gloanțe, în noaptea de 9 iunie 2017. Crima s-a întâmplat la ușa casei pe care o închiriase în El Charcón de Águilas.

Inițial, poliția a anchetat o reglare de conturi între mafioți. Specialiștii Poliției Judiciare din cadrul Gărzii Civile s-au orientat la început către o presupusă organizație criminală., Au crezut că asasinatul are legătură cu cultivarea unor cantități uriașe de marijuana. Un italian a și fost arestat.  GV, 60 de ani, avea relații cu victima și deținea o fermă foarte aproape de locul crimei. Un număr de opt suspecți au fost anchetați, iar în final, niciunul nu și-a păstrat calitatea.

Anchetatorii nu și-au îndreptat niciodată complet atenția spre Cristina Elena Toma, românca care a avut o relație emoțională cu Giuseppe. Femeia a fost prezentă când el, după ce a coborât din Alfa Romero cu trei arme la el, a fost împușcat.

Și-a împușcat iubitul cu șapte focuri de armă

Totuși ea  era una dintre puținele persoane – dacă nu singura – care știau că victima va fi în Águilas în acea zi. Bărbatul stătuse mult timp în Catalonia, și atunci a venit acasă. Simplul fapt că românca a rămas în viață a fost o altă circumstanță suspectă. De obicei, asasinii nu lasă martori. după ce bărbatul a fost împușcat, Cristina nu a sunat la numărul unic de urgențe. Ci a fugit într-o zonă montană, de unde a sunat un prieten de-al lui Giuseppe, care a fost cel care a ajuns să dea alarma.

Abia  în octombrie 2018,  specialiștii din cadrul Departamentului de Chimie și Mediu al Serviciului Criminalistică al Gărzii Civile au emis un raport de expertiză care a ajuns să fie decisiv.

Hotărârea a stabilit că românca avea reziduuri de împușcare – (urme de plumb, antimoniu și bariu) – pe hainele pe care le purta în acea noapte. Mai exact, pe cămașa sa și în zona buzunarelor din față ale blugilor.

Reconstituirea crimei a ridicat ultimele semne de întrebare

În august 2019 s-a făcut reconstituirea crimei. Cristina a declarat că, atunci când au ajuns în fața casei, ea a coborât din mașină pe ușa din dreapta. Când soțul a ieșit din mașină, un bărbat cu glugă a venit și a tras 6-7 focuri de armă.

Românca susține că a fugit și s-a ascuns într-o pădure, de unde a sunat un prieten. Anchetatorii au dubii. Bărbatul a fost și înjunghiat, ceea ce nu pare a fi, susțin ei, modul de acțiune al unui asasin profesionist. În ultimii ani, anchetatorii au căutat indicii pentru a demonstra că românca a fost cea care a tras. Sau că, cel puțin, că a fost în complicitate cu criminalul. Ea a fost acuzată direct de crimă și trimisă în judecată.

Acum a ajuns în fața Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 3 din Lorca. Procurorii consideră că Cristina Elena a fost singura persoană care a tras cele șapte focuri mortale împotriva lui Giuseppe. Culmea este că rudele mafiotului spun că românca ar fi acționat în cârdășie cu „alte două sau trei persoane, necunoscute deocamdată”.

Parchetul cere 26 de ani de închisoare pentru crimă și deținere ilegală de arme. Iar acuzarea privată, 20 de ani pentru crimă. Ambele părți de acuzare sunt de acord că inculpata nu a putut să aibă pe ea reziduuri de împușcare accidental.

Avocatul apărării, Evaristo Llanos Sola, afirmă că „se comite una dintre cele mai mari nedreptăți la care am putut asista în cei peste 30 de ani de carieră profesională. Nedreptatea este dublă. Cristina Elena nu numai că a pierdut o persoană dragă, deoarece decedatul era partenerul ei sentimental, ci și pentru că a fost ulterior acuzată și închisă și acum adusă la judecată”, potrivit hoy.es.

Sursa foto: Ziarulromanesc.es, Pixabay.com

Pavel Bartoș voia să lucreze la alimentară ca să aibă acces la mâncare

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp