Câteva doamne, incredibil de inteligente, au reușit de-a lungul vremii să-i pună în umbră pe bărbați.
Invențiile lor au făcut istorie. Ele sunt femeile care au revoluționat lumea
Cine se gândește la Mary Anderson, se duce cu gândul la celebra actriță care a interpretat monumental personajul Maybelle Merriwether în filmul Pe aripile vântului de Victor Fleming. Dar a mai existat o femeie cu același nume care a reușit un lucru incredibil. În noiembrie 1903 a primit patentul pentru un dispozitiv care curăța ploaia de pe geamurile automobilelor, dar și zăpada, folosind doar o simplă manetă din interiorul mașinii. Adică celebrul ștergător de parbrize.
Primul ștergător de geamuri a fost un braț mecanic cu o bandă de cauciuc
Cum s-a născut ideea? În timpul unei vizite pe care a făcut-o la New York, aceasta a observat că șoferii erau obligați să scoată capul pe geam ca să curețe geamurile. Maria s-a gândit că un braț mecanic care avea atașat o bandă de cauciuc manevrat de șofer e soluția ideală.
Și așa a reușit. Iar 13 ani mai târziu, invenția doamnei Mary a început să fie folosită la absolut toate mașinile care au fost produse în SUA. Și tot o femeie, Margaret A. Wilcox, le-a făcut viața ușoară doamnelor când a inventat mașina de spălat vase.
Fursecurile cu bucăți de ciocolată, o minune a altei femei
Rețeta originală a fursecurilor cu ciocolată îi aparține unei extraordinare nutriționiste, Ruth Wakefield. În 1930, când gătea, a constatat că mai are doar puțină ciocolată. Singura soluție să o rupă în bucăți mici pe care să le încorporeze în aluat.
Și seringa a fost adusă la lumină tot de o femeie
Cea care a inventat seringa a fost Letitia Geer, în anul 1899.
Pentru binecunoscutul joc Monopoly trebuie să-i mulțumim tot unei femei, Elizabeth Magie, care a obținut patentul în anul 1904. În acel moment, se numea The Landlord’s Game. Ea a inventat un astfel de joc ca să prevină efectele tragice ale investițiilor făcute în grabă.
Responsabile pentru sistemul de încălzire solară și frigiderul electric au fost bineînțeles două femei. Este vorba de medicul Maria Telkes și Florance Parpart, care prin aceste două lucruri realizate au revoluționat istoria.
Sursă foto: impact, adevarul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook