Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu s-a putut abține. ”Spaima bisericilor” a furat și vinul de împărtășanie. Citiți istoria de senzație a unui hoț de 2 lei!

Nu s-a putut abține. ”Spaima bisericilor” a furat și vinul de împărtășanie. Citiți istoria de senzație a unui hoț de 2 lei!
Chiar și în preajma sărbătorilor de iarnă, un brăilean a furat din biserică. Nu s-a putut abține. A luat banii din cutia milei, dar și vinul de împărtășanie. A dat ”iama” prin zeci de biserici în ultimii ani.

Face ce face și ajunge în biserici. Nu ca să se roage ori ca să se spovedească, ci ca să fure. A dat zeci de ”lovituri” încă de când era adolescent. De data asta a furat și vinul pentru împărtășanie.

”Spaima bisericilor” a furat și vinul de împărtășanie

A furat din nou. Leonard M. este cunoscut ca ”Spaima bisericilor” în județul Brăila. Face ce face și șterpelește el ceva. Este considerat ca fiind un hoţ profesionist din lăcaşurile de cult. Anul acesta, el a dat trei lovituri la biserici. A furat banii din donaţii, din cutia milei, dar şi vinul din Altar folosit la împărtăşanie. Individul a fost eliberat anul acesta din peniteciar, după efectuarea unei pedepse cu închisoarea. Acum este din nou la arest şi este trimis în judecată pentru furt calificat.

Leonard (30 de ani) a dat trei lovituri anul acesta, imediar după ce a ieșit de la ”răcoare”. Una în luna august, când s-a ascuns într-o biserică şi a sustras un portofel cu 300 lei. În septembrie, inculpatul a forţat uşa de acces a unei alte biserici şi a sustras din cutia pentru donaţii, suma totală de 600 lei. În octombrie a mai furat  2 lei din cutia milei, precum şi două sticle cu vin din altar.

Leonard a dat trei lovituri anul acesta, imediat după ce a ieșit de la ”răcoare”.

”Spaima bisericilor” a fost dat de gol de alarma din Altar

Individul a jefuit mai toate bisericile ortodoxe brăilene. Catedrala „Naşterea Domnului” a fost ţinta lui Leonard M., cunoscut ca „spaima bisericilor”, în noiembrie 2015. A mers la lăcaşul de cult, a profitat de neatenţia femeii de serviciu şi a intrat în altar. S-a declaşat însă alarma iar hoţul a fost prins imediat.

În ziua de 17 noiembrie 2015, la ora 17.30, o angajată a unui lăcaş de cult a sesizat la Poliţie faptul că s-a declanşat alarma. Poliţiştii l-au depistat şi identificat în biserică pe Leonard M. Asupra acestuia au găsit 32 lei, bani pe care i-ar fi sustras din interior.

Leonard M. are la activ zeci de furturi din biserici, dar chiar şi din sediul Poliţiei Brăila. În aprilie 2015, procurorii au dispus trimiterea în judecată a infractorului devenit celebru de pe vremea minoratului. Furase bani din mai toate bisericile oraşului.

În februarie 2015, după terminarea unei slujbe de înmormântare, Leonard a pătruns în interiorul bisericii „Sf. Dumitru” de pe strada Smârdan, cartier Brăiliţa. El a sustras suma de 659 lei aflată în poşeta unei credincioase. Banii proveneau din vânzarea de lumânări şi obiecte de cult şi aparţineau bisericii.

Pe 2 martie 2015, a fost chemat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, şi nu s-a putut abţine de la furat. În sala de aşteptare, a observat o bătrână care vorbea la telefon, a pândit-o şi apoi i-a furat telefonul din cuşetele pentru bagaje. În ultimii ani, Leonard M. nu fura lucruri de valoare din lăcaşurile sfinte, ci doar golea cutia milei. Sursa: obiectivbr.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre