Tortul pe care regina Elisabeta l-a avut la nunta sa cu prințul Philip a fost împărțit în 2000 de felii. 146 au ajuns la invitați, restul la organizațiile caritabile, spitale, școli și altor instituții. O felie din desertul prețios a fost vândută la licitație.
Felia de tort a fost vândută pentru aproape 3000 de dolari
Spectaculosul tort de la nunta reginei Elisabeta a avut patru etaje și a fost lucrare foarte greu de realizat. La aproape 77 de ani de la evenimentul istoric, una dintre felii a ajuns la Reeman Dansie, o casă de licitații din Colchester, Anglia și a fost vândută pentru aproape 3.000 de dolari.
Regina a dăruit o bucată de tort menajerei de la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, Scoția
Potrivit BBC, după nunta sa, fostul monarh i-a dăruit o bucată de tort lui Marion Polson, menajera de la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, Scoția (funcție pe care a deținut-o din 1939 până în 1969) ca semn de recunoștință pentru că le-a cumpărat lui Philip și ei un serviciu de desert „încântător”.
Publicația a notat că Polson a depozitat tortul (și o parte din celelalte bunuri ale sale) într-o valiză sub patul în care dormea.
Felia de tort a fost cumpărată de un chinez
După moartea menajerei în anii 1980, familia a devenit proprietara celebrei felii. La începutul anului 2024, rudele femeii au decis să scoată la licitație bucata de tort, așa că au contactat casa de licitații Reeman Dansie.
Deși se aștepta ca felia de tort regal să ajungă la aproximativ 650 de dolari, aceasta a fost vândută cu aproape 3.000 de dolari unui ofertant din China, care a licitat la telefon. „Este o mică descoperire, o capsulă a timpului tortului glorios”, a declarat James Grinter, director general și expert regal al Reeman Dansie. Felia era însoțită și de o notă semnată de însăși regina.
„Eu și soțul meu suntem profund emoționați să știm că ne-ați oferit un cadou de nuntă atât de încântător. Amândoi suntem bucuroși de serviciul de desert. Florile diferite și coloritul frumos vor fi, știu, foarte admirate de toți cei care le vor vedea.”, scria în epistola găsită.
„Aceasta chiar are conținutul original, ceea ce este foarte, foarte rar”
Grinter a explicat că felia de tort a fost prima care s-a vândut „în integralitatea sa”, ceea ce înseamnă că și-a păstrat prezentarea inițială.
„Aceasta are conținutul original, ceea ce este foarte, foarte rar”, a explicat el. Cu toate acestea, pentru că tortul a fost făcut cu mulți ani în urmă și nu fusese congelat, nu mai este comestibil. „Nu cred că aș vrea să-l mănânc, trebuie să recunosc”, a spus el.
Tortul de nuntă al Elisabetei și Philip a avut un impact uriaș atunci când a fost servit în 1947 și continuă să fie un desert influent până în prezent. Designul tortului a făcut impresie prin blazonul familiilor cuplului, monogramele noilor căsătoriți, podoabele navale, figurinele care participă la activitățile lor preferate și simbolurile prosperității.
Sursă foto: www.brides.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook