Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort – rulou gigantic cu mere și scorțișoară, un desert de toamnă aromat

Tort – rulou gigantic cu mere și scorțișoară, un desert de toamnă aromat
Rulourile cu scorțișoară sunt unele dintre prăjiturile nepretențioase extrem de iubite pentru aroma lor. Dacă adăugați mere, gustul devine cu atât mai special. Dar cum ar fi să pregătiți totul la scară mare? 

În loc să preparați rulouri individuale cu mere și scorțișoară, o idee este să asamblați totul sub forma unui tort. Un rulou gigantic aromat și gustos poate fi desertul de toamnă la care vor visa toți cei care vor avea șansa să-l guste.

Ingrediente pentru tort – rulou gigantic cu mere și scorțișoară

– 600g făină

– 300ml lapte

– 2 ouă

– 30g zahăr

– 20g drojdie proaspătă

– 100g unt moale

– un praf de sare

– 3 – 4 mere bine coapte

– 3 linguri zahăr brun

– 2 linguri zeamă de lămâie

– 1/2 linguriță scorțișoară

– 1 lingură amidon + 2 linguri apă rece

– 20g unt pentru uns aluatul

– 200g cremă de brânză

– 60g zahăr pudră

– 50ml lapte

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ciornei (@kitchenaffairyt)

Mod de preparare 

Se activează drojdia folosind 300 ml de lapte călduț și cele 30 g de zahăr. După ce apar primele bule, se adaugă cele 2 ouă la temperatura camerei și 600 g de făină. Aluatul poate fi frământat. Se adaugă și 100 g de unt moale și sarea. Când aluatul devine lucios, i se dă forma unei bile și se lasă la dospit.

În acest timp, merele se curăță de coajă și de sâmburi, apoi se taie cuburi cât mai mici. Se combină într-o oală cu zeamă de lămâie, trei linguri de zahăr brun și jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată. Când zahărul s-a topit și merele au un aspect caramelizat, se adaugă o lingură de amidon amestecată cu apă rece, pentru a lega compoziția.

Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi mare. Se unge cu cele 20g de unt topit, se presară cu zahăr și scorțișoară, apoi se întind deasupra merele caramelizate. Se taie apoi aluatul în fâșii late aproape cât este înălțimea tăvii în care se va coace prăjitura. Se rulează prima fâșie, apoi celelalte, în completarea ei, înconjurând ruloul inițial. Tortul-rulou se va coace ideal într-o tavă cu pereți detașabili. Pentru servire, puteți pune deasupra cremă de brânză amestecată cu cele 50 ml de lapte și 60 g de zahăr.

Sursa: Instagram / Ana Ciornei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre