O poveste terifiantă. Nu se știe ce a declanșat imboldul de a ucide. Poate că a fost blestemul mamei ei din 1917, când s-a căsătorit cu un bărbat pe care familia ei îl dezaproba. Poate că a pierdut mai multe sarcini. Ceva a făcut-o pe Leonarda Cianciulli să ucidă, să taie și să facă biscuiți din cadavre.
Prima ucigașă în serie din Italia
Criminal în serie. Leonarda Cianciulli provenea din Montella, Avellino, Italia. Tatăl Leonardei, Mariano Cianciulli a violat-o pe mama ei, Emilia di Nolfi. Pentru a-și salva onoarea, Emilia s-a căsătorit cu violatorul ei după ce a descoperit că este însărcinată. Emilia a fost agresivă din punct de vedere emoțional față de copilul ei, chiar și după o a doua căsătorie.
Leonarda avea deja două tentative de sinucidere înainte să se căsătorească cu bătrânul Raffaele Pansardi în 1917. El nu era unul dintre oamenii bogați pe care părinții ei îi selectaseră pentru ea. Patru ani mai târziu, cuplul s-a mutat în sudul Italiei. Ambii și-au găsit de lucru, dar Leonarda a intrat în închisoare pentru înșelăciune, prima ei infracțiune.
După eliberare, s-au mutat încă de două ori, stabilindu-se în cele din urmă în orașul Correggio, provincia Reggio Emilia. Aici, Leonarda a deschis un magazin de săpun de casă. Ea a spus clienților că are puteri speciale care să le ajute să-și îndeplinească visele. Ajunsese cunoscută și respectată în zonă. Uneori, un miros îngrozitor ieșea din bucătăria ei, dar nu a durat niciodată mult.
Leonarda fusese însărcinată de șaptesprezece ori, cu trei avorturi spontane și zece bebeluși care mureau de diferite boli. De aceea, a fost supraprotejată de cei patru copii supraviețuitori. În 1938, când soțul ei, Giuseppe Pansardi, a anunțat că armata îl recrutează, Leonarda a fost îngrozită.
Prima victimă
Faustina Setti, în vârstă de 73 de ani, era o femeie săracă, singură, necăsătorită, disperată pentru un soț. Adesea venea la Leonarda pentru ajutor în găsirea acelui soț. „Am pe cineva pentru tine în Pola (acum Croația)”, i-a spus Leonarda Faustinei, „dar nu trebuie să spui nimănui”. Faustina a vizitat-o pentru ultima oară pe Leonarda pentru ultimele pregătiri.
Leonarda i-a oferit vin pentru a sărbători noua ei viață. Când Faustina a căzut drogată, Leonarda a lovit-o cu un topor și i-a ascuns trupul. A tăiat-o pe Faustina Setti în nouă părți, folosind un lighean pentru a colecta sângele. La procesul de crimă din 1946, Leonarda a explicat cum a făcut. ”Am așteptat până s-a coagulat sângele, l-am uscat în cuptor, l-am măcinat și l-am amestecat cu făină, zahăr, ciocolată, lapte și ouă și un pic de margarină. Am frământat coca și am făcut o mulțime de prăjituri de ceai crocante. Le-am servit doamnelor care veneau în vizită, deși și eu și Giuseppe am mâncat”, a povestit Leonarda.
A folosit o parte din sânge pentru a face ciocolată și a împărțit vecinilor și copiilor din cartier. „Am aruncat bucățile într-o oală, am adăugat șapte kilograme de sodă caustică, pe care le cumpărasem pentru a face săpun. Am agitat amestecul până când bucățile s-au dizolvat într-o ciupercă groasă, întunecată, pe care am turnat-o în mai multe găleți. Restul am aruncat într-o fosă septică din apropiere”, a spus Leonarda.
Alte două victime
După asta, Leonarda s-a concentrat pe un alt vecin singuratic, profesoara Francesca Soavi. Francesca avea 55 de ani și căuta un loc de muncă. Leonarda i-a spus femeii că i-a găsit un loc de muncă fantastic în alt oraș. Ultima vizită a lui Francesca la Leonarda Cianciulli a fost pe 5 septembrie 1940, iar atunci Leonarda a drogat-o, A tăiat-o cu toporul și a făcut biscuți și ciocolată.
La fel a procedat și cu Virginia Cacioppo (53 de ani), cântăreață de operă. Nu mai avea unde cânta și căuta un impresar. Criminala i-a spus că a găsit unul în Elveția. Dar Virginia nu-și putea ține gura închisă, așa că mai mulți prieteni au înțeles că Virginia era pe punctul de a se lansa într-o aventură.
La 30 septembrie 1940, a mers la Leonarda pentru o ultimă șansă de a-și exprima recunoștința și au mâncat biscuți, au băut vin. A ajuns în oală ca celelalte două.
A povestit, stârnind oroare. ”Carnea ei era grasă și albă. Am adăugat o sticlă de apă de colonie și, după o lungă perioadă de timp la fierbere, am reușit să fac săpun. Am dat vecinilor și cunoscuților. Și prăjiturile erau mai bune: femeia aceea era cu adevărat dulce”, a povestit ucigașa.
Cum a fost prinsă Leonarda
Dar de data aceasta, victima a avut un membru al familiei căruia îi pasa de ceea ce i s-a întâmplat. Sora Virginiei Cacioppo a raportat-o dispărută, spunând polițiștilor că a văzut-o ultima dată pe Virginia intrând în casa Leonardei. Poliția a vorbit cu Leonarda. Când și-a declarat nevinovăția, anchetatorii au decis să se concentreze asupra fiului ei mai mare, Giuseppe. Atunci, femeia cu bigudiuri în păr a început să vorbească. Și a continuat să vorbească în procesul său din 1946. A discutat cu ușurință crimele. În timp ce era în custodie, Leonarda și-a scris memoriile, intitulate An Embittered Soul’s Confessions. Include cele mai bune practici pentru transformarea părților corpului uman în săpun.
Anchetatorii nu au crezut-o
Soțul criminalei a susținut că femeia nu ar fi putut face așa ceva pentru că el ar fi văzut ceva. Totuși, era greu de crezut că această femeie ar putea diseca un cadavru atât de repede și fără asistență. Așa că avocații, judecătorii și polițiștii au dus-o pe Leonarda la morgă. Ea și-a demonstrat talentul disecând un cadavru în nouă bucăți într-un timp de sub 12 minute. Leonarda Cianciulli a fost găsită vinovată de cele trei crime și a primit pedeapsa de 33 de ani de închisoare într-un azil de nebuni. A murit în închisoare în 1970, la 77 de ani. Este cunoscută sub numele de La Saponificatrice di Correggio, producătoarea de săpun din Correggio. Povestea ei a fost folosită pentru un film, Love and Magic in Mama’s Kitchen (Dragoste și magie în bucătăria mamei ). Sursa: bestoftruecrime.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook