Celebrul castel este opera vieții vizionarului libanez Mohamad Hawchar, care și-a îndeplinit marele său vis. Acesta a avut nevoie de 25 de ani și de pietre din toată lumea pentru a-l realiza.
A lucrat în domeniul construcțiilor
Cu o asemănare uriașă cu Parcul Guehl din Barcelona, capodopera lui Gaudi, Qasr el Ahlam, a devenit o atracție pentru vizitatori din toată lumea. Hawchar a lucrat în domeniul construcțiilor și al arhitecturii, prin urmare, prin urmare nu i-a fost greu să facă o asemenea frumusețe. Interesante este că și-a transpus ideile într-un palat remarcabil, fără îmbunătățiri prealabile. Nu a existat nici gravură, nici inginerie, ci doar imaginație pură. Majoritatea pietrelor provin din Iordania, dar se spune că acesta a adunat pietre din toată lumea.
Castelul a costat aproape două milioane de dolari
O bucată vie de istorie, palatul a fost construit în 1991. Cele două etaje ale sale sunt acoperite cu mozaicuri și pietre colorate, adăugând viață și magie acestui loc inedit.
Constructorul a muncit din greu și îndelung pentru a crea această capodoperă, care l-a costat aproape două milioane de dolari. Zidurile castelului exprimă diferite culturi, de la cea feniciană, faraonică și romană la cea arabă, iar pietrele sale onorează cultura libaneză și diferitele religii.
Căruciorul Cenușăresei, palatul lui Aladin
Hawchar nu i-a uitat nici pe cei mici. Cine intră în castelul său numit Palatul viselor va fi fascinat să intre în lumea lui Aladin, sau a Cenușăresei. Capodopera artistului se află la aproximativ 1 oră și 20 de minute de Beirut. Turiștii pot vedea în aceeași zonă și alte locuri senzaționale, precum peștera Zahlan care aparține epocii juratice târzii, dar și cel mai înalt leagăn din Orientul Mijlociu, construit pe vârful Jabal Al Arba’in (lanțul muntos Makmal), care măsoară aproximativ 1400 de metri deasupra nivelului mării.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook