Se crede că mormintele datează din anii 300 î.Hr-640 d.Hr, iar limbile mumiilor se crede că ar fi fost îndepărtate în timpul procesului de îmbălsămare și înlocuite cu unele din aur.
Specialiștii spun că e posibil ca mumiile egiptene să fi avut parte de un astfel de procedeu ca să poată vorbi cu Osiris, zeul egiptean antic al lumii subterane.
Au fost descoperite și mumii cu aur pe oase în formă de scarabeu sau flori de lotus
Consiliul Suprem de Arheologie din Egipt a declarat că a găsit o extensie a cimitirului care conținea morminte arheologice datând din diferite perioade. În gura unora dintre mumii au fost găsite mai multe așchii de aur sub forma unor limbi umane, aflate într-o stare de conservare precară. De asemenea, au fost descoperite mai multe mumii cu aur pe oase direct sub învelișurile de in. Unele dintre așchiile de aur fuseseră modelate în formă de scarabeu și flori de lotus.
Le-au pus limbi de aur ca să poată vorbi cu zeul Osiris, al lumii subterane
În plus, echipa a găsit amulete funerare, ceramică, lipici și gudron folosite în procesul de înmormântare, alături de resturi de sicrie din lemn și mai multe cuie de cupru. Se crede că limbile mumiilor ar fi fost îndepărtate în timpul procesului de îmbălsămare și înlocuite cu aur pentru ca acestea să poată vorbi cu Osiris, zeul egiptean antic al lumii subterane.
Nu este prima dată când limbile de aur ale mumiilor au fost dezgropate în acest sit. Tot în acest loc s-a găsit un craniu cu un ornament în formă de limbă, precum și un bărbat, o femeie și un copil care au fost, de asemenea, găsiți cu limbi de aur.
Au fost găsite și structuri din perioada ptolemeică și romană
Potrivit șefului sectorului de arheologie egipteană din cadrul Consiliului Suprem de Arheologie, Ayman Ashmawi, săpăturile din cimitir indică faptul că acesta a fost folosit în trei perioade de timp distincte. Pe măsură ce arheologii au săpat prin diferite niveluri, au observat schimbări în obiceiurile de înmormântare.
În special, existau direcții diferite de înmormântare, precum și moduri variate de a așeza cadavrele. Cimitirul Qewaisna a fost descoperit pentru prima dată în 1989, iar de atunci a fost excavat de mai multe ori în ultimele decenii. Acolo au fost descoperite structuri din perioada ptolemeică și romană.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook