Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea stranie a femeii care și-a ținut 10 ani iubitul în pod. Totul a culminat cu o crimă

Povestea stranie a femeii care și-a ținut 10 ani iubitul în pod. Totul a culminat cu o crimă
Povestea stranie a femeii care și-a ținut iubitul ascuns în pod timp de 10 ani a început prin anii ’20, în Statele Unite. Detaliile întâmplării depășesc imaginația oricui.

Walburga ‘Dolly’ Oesterreich era o gospodină de vreo treizeci de ani, căsătorită cu proprietarul unei fabrici de sorturi din Milwaukee. Fred Oesterreich a avut succes și a lucrat ore întregi. Dar, Dolly avea nevoi, iar Fred era fie prea ocupat, fie prea beat pentru a răspunde la ele. Aceasta este povestea femeii care și-a ținut iubitul în pod timp de un deceniu. 

Totul a început în toamna anului 1913, când Dolly a constatat că nu-i mai mergea mașina de cusut. L-a sunat pe Fred pentru a-și dezamăgi frustrarea și el a promis că va trimite un reparator. Tânărul care a apărut pentru a-l repara era Otto Sanhuber, în vârstă de 17 ani. Adolescentul lucra la fabrică pentru Fred, astfel că Dolly nu a fost mirată când acesta a apărut la ușă. Când a sosit Otto, a fost întâlnit de ademenitoarea Dolly, purtând doar un halat și ciorapi. A început astfel o aventură bizară care avea să dureze un deceniu.

Povestea stranie a femeii care și-a ținut iubitul în pod

povestea femeii iubit pod
Otto, amantul din pod

La început, Dolly și Otto și-au consumat relația în modul obișnuit, cel secret. Își dădeau întâlnire în hoteluri pentru a-și continua relația intimă. După un timp, întâlnirea în afara casei a devenit împovărătoare, iar cei doi au început să-și consume iubirea în patul lui Oesterreich. În curând, însă, vecinii au început să întrebe despre bărbatul care stătuse prin preajmă. Dolly le-a spus că este „fratele ei vitreg vagabond”. 

După ce și-a dat seama că atrăgeau atenția asupra lor, Dolly a decis ca Otto să se stabilească în podul casei Oesterreich. În acest fel, nu ar fi fost niciodată văzut venind sau plecând. Otto a renunțat la slujbă la fabrică și, neavând practic nicio familie, a început să-și petreacă tot timpul în ascunzătoarea sa din casă. 

Dar acest nou aranjament însemna că Otto nu putea părăsi niciodată podul sau că ochii curioși ar observa. A rămas sechestrat acolo și a lucrat la scrierea unor povești de ficțiune pe care spera să le publice. Noaptea, citea mistere la lumina lumânărilor și scria povești de aventură. În timpul zilei, făcea dragoste cu Dolly Oesterreich. 

Otto s-a mutat odată cu Dolly și soțul ei 

Timp de cinci ani, Dolly și Otto au continuat această relație ciudată, cu Otto trăind în podul îngust. Așadar, când Fred a informat-o pe Dolly în 1918 că ar trebui să vândă casa și să se mute la Los Angeles, lucrurile s-ar fi putut complica. În schimb, Dolly a găsit o casă cu vedere la Sunset Boulevard cu mansardă și l-a trimis mai devreme pe Otto acolo. Astfel, acesta avea să o aștepte în casa cea nouă. 

Viața a continuat, exact în același mod în care a fost, încă patru ani. Până la 22 august 1922. Atunci, Otto i-a auzit pe Dolly și Fred luptându-se din locuința sa de la mansardă. A fugit în camera în care se certau cei doi. Fred l-a recunoscut pe Otto din fabrică și a devenit extrem de furios. Cei doi bărbați s-au luptat, iar armele pe care cei doi apucaseră să le ia s-au descărcat. 

Crima și înscenarea unei tâlhării

Fred a fost astfel împușcat, iar Otto și Dolly s-au panicat. Otto a închis-o pe Dolly într-un dulap, luând cheia și armele cu el la mansardă. Știa că vecinii vor raporta împușcăturile și, în acest fel, Dolly va avea un alibi: nu ar fi putut să-și împuște soțul în timp ce era încuiată.

Când a sosit poliția, Dolly le-a spus că a avut loc o spargere unde tâlharul l-a împușcat pe Fred, a luat niște obiecte scumpe și apoi a închis-o într-un dulap înainte de a fugi. Poliția a fost oarecum precaută cu povestea, dar nu a putut dovedi că nu este adevărat, așa că au eliberat-o.

Dolly își face iubit nou, amantul stă tot în pod 

Acum că Dolly Oesterreich era văduvă, s-a mutat într-o casă nouă și și-a continuat viața. S-ar presupune că ea și Otto ar putea în cele din urmă să-și recunoască relația, permițându-i lui Otto să aibă o viață normală. Dar, în schimb, când Dolly s-a mutat, Otto și-a stabilit reședința în podul ei, din nou.

Otto Sanhuber reușise să publice câteva povești și, cu acești bani a cumpărat o mașină de scris pentru a continua să scrie. În acest timp, Dolly a reușit să-și facă un nou iubit – avocatul Herman S. Shapiro. Dar, la fel ca primul soț al lui Dolly, Shapiro a petrecut multe ore departe datorită profesiei sale. În cele din urmă, femeia și-a făcut alt iubit, pe Roy Klumb. Dolly l-a folosit pe Klumb pentru a scăpa de armele folosite pentru a-l ucide pe primul soț. L-a convins să arunce o armă pentru ea, spunând că seamănă cu arma spărgătorului și că nu vrea să aibă probleme. Klumb a aruncat-o în gropile LaBrea. Apoi, ea a vorbit cu un vecin să îngrope cealaltă armă în curtea sa. 

Despărțirea de Klumb și plângerea la poliție

Când Dolly s-a despărțit în cele din urmă de Klumb o vreme mai târziu, acesta a mers la poliție cu toată povestea. Arma a fost scoasă de unde fusese îngropată, iar Dolly a fost luată în custodie de către poliție. Vecina ei a dezgropat cealaltă armă și a dus-o la polițiști, dar niciuna dintre arme nu a putut fi legată de Dolly, deoarece acestea se corodaseră.

Ciudatul cuplu a fost judecat pentru crimă. Apărarea lui Otto a contestat toate acuzațiile, susținând că acesta nu gândea limpede, căci fusese ținut prizonier atâția ani. Din păcate, într-un final atât Otto cât și Dolly au fost eliberați, căci trecuse prea mult timp de la crime și faptele fuseseră prescrise, iar armele crimei nu mai erau în stare optimă. 

Otto s-a mutat în Canada, acolo unde s-a căsătorit și și-a schimbat numele. Dolly a murit în 1961, la vârsta de 80 de ani, în Los Angeles. Povestea ei ciudată a devenit subiect de film în 2018, când s-a lansat „Iubitul din pod: O poveste adevărată”. 

Foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre