O angajată CEC Bank din Zlatna a devenit haiduc modern. Ea a sustras bani din conturile clienților și i-a donat bisericilor și săracilor. A făcut asta ani la rând, suma totală ridicându-se în final la 1 milion de euro. Mai precis, așa cum reiese din documente, peste 4,2 milioane de lei şi 235.981 euro. Elena Meteșan a fost angajata CEC Bank până în anul 2016. Ea a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Unora din clienți le-a sustras bani din conturi, altora nu le-a mai depus banii pe care îi virau aceștia.
Cum a scăpat femeia haiduc de pușcărie
Elena Meteșan a fost trimisă în judecată de două ori. Fosta angajată CEC Bank a fost condamnată, în 2018, la o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul cauzat de aceasta fiind de aproximativ 1 milion de euro. Prin sentință, ea a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri, în final bani delapidaţi au fost plătiţi de către CEC Bank către cei 168 de clienţi afectați.
A urmat al doilea proces, însă după aproximativ un an, instanța de jucată a constatat că fapta inculpatei este prescrisă. Săptămâna trecută, judecătorul a dispus încetarea procesului penal. „Încetează procesul penal în ceea ce-o priveşte pe inculpata Meteșan Elena, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale (368 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”, se precizează în hotărârea instanței de judecată. Femeia a beneficiat astfel de decizia Curții Constituționale privind termenele de prescripție.
Instanța a anulat toate cele 368 de documente falsificate, prin care au fost retrase ilegal sume cuprinse între câteva sute de lei și 40.000 de lei și a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată în cauză de CEC Bank SA împotriva femeii. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu apel.
Femeia a motivat în fața anchetatorilor și a instanței că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici.
Sursa foto: Pagina de Transilvania
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook