Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles a fost hărțuit la școală. Cine obișnuia să îl tragă fără milă de urechi

Regele Charles a fost hărțuit la școală. Cine obișnuia să îl tragă fără milă de urechi
Un fost coleg de clasă al regelui a vorbit despre modul în care Charles a fost „hărțuit fără milă”.

Johnny Stonborough a fost în aceeași clasă cu regele în timpul școlii Gordonstoun din Elgin, Scoția, în anii 1960.

Prințul Philip a fost unul dintre primii elevi care s-au înscris la internatul pentru care părinții plăteau nu mai puțin de 40.000 de lire sterline în anul 1934 și a dorit ca fiul său cel mare să-i calce pe urme. Ceea ce s-a și întâmplat, iar acum Johnny Stonborough, fost coleg de clasă cu regele Charles a povestit pentru Telegraph cum a fost tratat acesta de colegi. Dar, spune acesta, experiența trăită de actualul rege l-a făcut să fie o persoană mai empatică.

Charles și tatăl său, prințul Philip

Charles, un elev „dureros de timid”

Amintindu-și prima sa amintire cu monarhul, Johnny Stonborough și-a amintit că Charles era un copil de 13 ani „dureros de timid”. Când regele a început să învețe la școală, tuturor elevilor li s-a spus că trebuie să i se adreseze cu „Prințul Charles”.

Deși majoritatea elevilor mai mici erau ținta băieților mari, Stonborough susține că Charles a avut „mai mult de furcă” decât majoritatea. Colegii nu au fost speriați de statutul regal al lui Charles, așa că a devenit victima bullying-ului și adesea era împins din patul său atunci când dormea. Stonborough a fost martor personal a fost în timpul unei lecții de rugby la școală.

Charles, în două ipostaze

„Există mai mult în tine decât crezi”

„Câțiva dintre băieți au decis că ar fi amuzant să i-o „facă”. Asta a însemnat să-l lovească, să-l tragă de urechi, toate acestea fără să fie văzute în timpul mitingului. El nu a spus niciodată un cuvânt. Pur și simplu și-a văzut de treabă. Niciodată nu s-a plâns, niciodată nu a dat explicații. (…)

Ar putea chiar să le dea o oarecare consolare nenumăraților copii britanici să știe că regele lor a fost agresat și a supraviețuit”, a spus fostul coleg. Stonborough a speculat că Charles poate nu a vrut să vorbească despre agresiune, întrucât motto-ul școlii era „Plus est en vous”, adică „Există mai mult în tine decât crezi”.

Cine devenea prieten al regelui era agresat

Anul trecut, Johnny a apărut în emisiunea „Good Morning Britain”, unde a povestit cum Charles a fost „foarte agresat și foarte izolat” la școală. „Ne-a părut destul de rău pentru el chiar și la vremea respectivă, dar problema era că până și încercarea de a fi prieten cu el însemna că apoi erai agresat pentru că erai unul dintre prietenii Regelui. A fost un mediu destul de dur”, a povestit acesta. El a continuat mărturisind că Charles era „inteligent” și avea „simțul umorului”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre