Sursele spun că prețul acestora s-ar ridica la valoarea de 120 de milioane de dolari, adică aproape 100 de milioane de lire sterline.
De la nunta sa cu Prințul Charles în 2005, Camilla a purtat cele mai senzaționale bijuterii. Parte dintre acestea au aparținut cândva Reginei-Mamă, în timp ce multe altele sunt fie piese de familie, fie cadouri de la soțul ei. Într-una dintre primele sale vizite de stat, în Uganda, în 2007, actuală regină a optat pentru parura cu diamante Greville, probabil cea mai complexă dintre toate.
Ulterior, i-a obișnuit pe toți cu fabuloasa diademă Greville Diamond Tiara, oficial cea mai mare diademă din colecție. Pentru banchetul de stat din Africa de Sud, pe capul reginei s-a aflat o parură excepțională de diamante și safire, a cărei tiară se numește Safirul belgian. Iată istoria acestui semnificativ set de bijuterii.
Elisabeta a primit prima bijuterie de „adult” la vârsta de 18 ani
În 1944, cu ocazia împlinirii a 18 ani, regele George al VI-lea i-a dăruit fiicei sale o brățară cu safire și diamante. Aceasta a fost una dintre primele bijuterii de „adult” pe care viitoarea regină le-a primit. După cum a menționat Suzy Menkes în cartea sa „The Royal Jewels”, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, viitoarea regină a ajuns târziu să poarte bijuteriile pe care le-a moștenit de la bunica sa, regina Mary, care le iubea atât de mult.
Cadou de nuntă din partea lui George al VI-lea a fost un set minunat de safire și diamante victoriene
La căsătoria Elisabetei cu Philip, în 1947, George al VI-lea i-a dăruit fiicei sale un set excepțional de safire și diamante victoriene, care se asortau perfect cu brățara de safire. Potrivit istoricului de bijuterii, Leslie Field, safirele erau din anii 1850 diamantele erau cel mai probabil braziliene, fiind montate în demi-paruri înainte de 1867, anul în care a fost găsit diamantul Eureka în Africa de Sud.
Suita victoriană George al VI-lea a fost văzută pentru prima dată în 1949 și apoi din nou în 1951, în timpul unui turneu regal în Canada. În 1952, Majestatea Sa a făcut ca colierul să fie scurtat prin îndepărtarea celui mai mare safir, pe care în 1959 l-a creat într-un pandantiv cu safire, purtat mai des ca o broșă.
Tiara belgiană cu safire
În ceea ce privește somptuoasa tiară cu safire și diamante, aceasta a fost achiziționată de regretata regină în 1963 pentru a crea o parură completă cu bijuteriile dăruite de părinții ei. Este numită Tiara belgiană cu safire, pentru că aparținut la început prințesei Louise a Belgiei. Tiara, inițial un colier, a fost transformată probabil de către bijutierii Coroanei de atunci. Regina Elisabeta a purtat parura completă de nenumărate ori, iar acum a urmat-o Camilla.
Suita de diamante Greville
Diadema cu diamante Greville face parte din cele peste 60 de piese lăsate moștenire Reginei Mamă în 1942 de către o prietenă loială a Reginei Maria, Dame Margaret Greville. Tiara, cunoscută și sub numele de Boucheron Honeycomb Tiara, a fost creată de Boucheron în 1921, folosind diamantele dintr-o tiară din 1901, creată de un minunat bijutier parizian.
În 1953, Cartier a mărit înălțimea acestei piese prin rearanjarea grupurilor de diamante strălucitoare pe stratul superior, precum și prin adăugarea a patru diamante rotunde strălucitoare de la una dintre broșele Majestății Sale, dar și prin încoronarea piesei cu un marquise mare în vârf.
Cercei în stil franjuri, cu diamante baghetă
„Camilla a fost văzută cu Tiara Greville pentru prima sa vizită de stat în calitate de Regină și a onorat-o pe regina Elisabeta purtând fabulosul colier Fringe, oferit prințesei Elisabeta ca dar de nuntă de către City of London. Această piesă cuprinde 56 de bare gradate, încrustate cu o varietate de diamante cu tăietură briliant, pernă și perlă, intercalate cu vârfuri subțiri încrustate cu diamante cu tăietură briliant gradate.
Regina consort a purtat, de asemenea, o pereche de cercei în stil franjuri, cu diamante baghetă. Majestatea Sa a purtat Steaua Garter și Ordinul Familiei Regale a Reginei Elisabeta a II-a, alături de Marea Cruce a Ordinului Federal de Merit, care i-a fost oferită de președintele german, Herr Steinmeier, cu ocazia vizitei în Germania din martie 2023”.
Choker de perle cu închidere cu diamante
De asemenea, Camilla a fost văzută optând pentru colierul de perle moștenit de la mama sa, Rosalind Cubitt, dar și o bijuterie sub formă de broșă și cercei asortați, cumpărată la Sotheby’s în 2000 de Prințul Charles pentru peste 20.000 de lire sterline, provenind din epoca georgiană târzie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook