Simona Ionescu / Redactor Șef

Soții Eliza și Cosmin Natanticu de la „Te cunosc de undeva”: Ea, nepoată de mare demnitar comunist, el – un amant nepriceput

Soții Eliza și Cosmin Natanticu de la „Te cunosc de undeva”: Ea, nepoată de mare demnitar comunist, el – un amant nepriceput
Soții Eliza și Cosmin Natanticu au devenit celebri după aparițile lor tv în emisiunile de mare audiență „Asia Express” și „Te cunosc de undeva”. Dar viața lor personală are și niște tușe cunoscute mai mult sau mai puțin de public.

Viața Elizei Natanticu a fost presărate de dramele din familia sa de nomenclaturiști ai regimului comunist. Ea s-a născut în familia unui mare demnitar din camarila lui Nicolae Ceaușescu, dar acest lucru nu i-a adus nici noroc, nici beneficii.

Soții Eliza și Cosmin Natanticu de la „Te cunosc de undeva”. Ea, nepoată de mare demnitar comunist

Eliza este nepoata lui Virgil Trofin, secretar al Comitetului Central al PCR, ulterior pedepsit cu funcția de președinte al Uniunii Naționale a CAP-urilor. Moartea lui, la 58 de ani, este neclară și pusă de multe surse pe seama cuplului Ceaușescu, care i-ar fi comandat execuția prin otrăvire.

În anii 90, am publicat în Evenimentul zilei o relatare pe larg a ceea ce s-a întâmplat. Toți cei care l-au găsit pe Virgil Trofin în agonie la IAS-ul din Călărași, acolo unde fusese exilat cu biroul, au fost de părere că a fost otrăvit. Medicul legist a făcut în grabă o autopsie, a șoptit soției lui Trofin ce crede că s-a întâmplat și fostul demnitar a fost înmormântat rapid. Oficial, Trofin a făcut infarct. Se spune că din ordinul lui Ceaușescu la funeralii nu a fost lăsată să participe decât familia. Niciun reprezentant al partidului sau oameni din CAP-uri și IAS-uri.

Blestem sau destine amprentate de moarte

Mama Elizei, Ana Trofin, era fiica lui Virgil Trofin. Mai avea un frate, Mircea Trofin, devenit procuror, apoi un avocat celebru după Revoluție, cu o viață tumultoasă și publică, dar și cu o moarte tragică. Unchiul Elizei. Mircea Trofin pare că a dus mai departe un fel de blestem al familiei, fiindcă multe întâmplări nefericite au urmărit neamul Trofin.

Ana Trofin era actriță la Teatrul Giulești (Odeon) și s-a căsătorit tot cu un actor. A născut două fete, pe Oana și pe Eliza.

De mică Eliza a fost lovită de dramele familiei în care s-a născut. Tatăl ei, actorul, a părăsit-o când împlinise doar un an de viață, iar mama ei nu și-a mai găsit liniștea și nici nu s-a mai căsătorit vreodată.

Din nefericire, moartea a lovit. Ana, bolnavă de cancer, s-a stins la 50 de ani, când Eliza avea 11 ani. Fetița a rămas în grija bunicii Eugenia, soția lui Virgil Trofin și mama Anei.

Mama a suferit de cancer, poate suferința s-a adunat și din cauza faptului că a fost părăsită. În general, sentimentul de dragoste neîmpărtășită și de abandon naște în organism o chestie destul de nasoală. Poate că asta i s-a întâmplat ei. Am rămas cu bunica mea, dar și aici este o poveste interesantă. Ea a fost soția lui Virgil Trofin, om important în politică pe vremea lui Ceaușescu”, a povestit Eliza Natanticu într-un interviu.

După ce bunica Eugenia Trofin a rămas văduvă și după ce și fiica ei s-a stins, a fost nevoită să-și crească nepoata dintr-o pensie mică, de urmaș, și din ce mai primea de la fiul procuror, căsătorit și el și cu copii. Eliza a refuzat să se ducă să stea cu tatăl ei, după ce mama sa a decedat.

Dar moartea a lovit din nou. În 2009, bunica Eugenia moare, când Eliza abia împlinise 18 ani. Din nou a refuzat să meargă la tatăl actor.

Bunica s-a dus când aveam 18 ani. Bunica a rămas singură, fără soț, a trecut de la un trai de viață foarte bun, cu vilă pe aleea Modrogan, la o viață modestă, locuia cu o nepoată dintr-o pensie mizeră. Au fost zile în care nu am avut ce mânca după moartea mamei. Bunica primea o pensie de 300 de lei lunar, ce era să facă? Nu își permitea să plătească întreținerea sau mâncarea, era foarte slabă, dar făcea cumva să pună pe masă măcar un cartof”, a povestit Eliza Natanticu într-un interviu pentru ego.ro.

Viața tumultoasă a băiatului lui Virgil Trofin s-a sfârșit tragic în 2017

Băiatul lui Virgil Trofin, Mircea, a fost un cunoscut al câtorva ziariști de investigații și de monden, prin natura profesiei și a episoadelor din viața sa.

Fostul procuror Mircea Trofin, devenit avocat în România democrată, se căsătorise cu una din manechinele celebre ale „mamei Zina Dumitrescu”, Melek Ahmet (1979-1982), stârnind nemulțumirea Elenei Ceaușescu, după cum ne-a relatat chiar el, dar și persoane din anturajul „copiilor din Primăverii”, fii și fiice de nomenclaturiști.

După mazilirea socrului, când familia Trofin e evacuată din Cartierul Primăverii și se mută într-un apartament de bloc, turcoaica Melek se desparte de Mircea (foto). Au rămas totuși în relații bune, deși ambii s-au recăsătorit, dar și au divorțat de al doilea partener. În 2006, când Melek a fost diagnosticată cu cancer, Mircea a ajutat-o cum a putut, inclusiv cu bani.

Trebuie spus că, după moartea lui Virgil Trofin, fiul lui nu s-a rupt de gașca cu care creștea în cartierul de vile dintre Dorobanți, Aviatorilor și Primăverii. A divorțat însă de Melek în 1982, s-a recăsătorit și a avut doi băieți. Verii Elizei Natanticu. Unul din ei, Valentin, a căzut însă în patima drogurilor. Nimic nu l-a putut salva. Dar până a murit și-a chinuit tatăl în fel și chip. Și Mircea s-a lăsat pradă băuturii, a intrat în depresie, cu avocatura a lăsat-o mai moale până când a abandonat-o.

Ca să scape de violențele fiului drogat și de stigmatizarea societății, Mircea Trofin s-a mutat la Târgu Mureș și a devenit judecător. Nu s-a vindecat nici acolo de alcoolism, reîncep scandalurile cu fiul Valentin, acesta îl bate cu ranga, iar în 2008 Mircea este exclus din magistratură. Apoi, un an mai târziu, moare mama, Eugenia Trofin, și lucrul îl afectează. Redevine avocat în 2011, dar nimic nu-l mai pune pe linia de plutire. Moare la 60 de ani, într-o sărăcie lucie și e incinerat de al doilea fiu. Primul, bătăușul Valentin, murise între timp, răpus de droguri.

Eliza Natanticu a fost martora distrugerii familiei mamei sale. Fericirea i-a bătut la ușă atunci când l-a cunoscut pe actorul și stand-up-rul Cosmin.

Eliza despre relația cu Cosmin: „În prima fază, am refuzat, după care, ce să fac, a trebuit să îl iau!”

Se cunosc de aproape 9 ani, datorită unei prietene comune, iar de 3 ani sunt căsătoriți. Eliza și Cosmin și-au dezvăluit relația de parteneri în emisiunile-concurs de la Antena 1 și au câștigat simpatia publicului.

Ea a povestit în 2016, când a participat la X Factory, cum a fost cerută în căsătorie și ce reacție a avut.

„Viitorul meu soţ a avut o propunere extrem de năstrușnică. M-a cerut de soţie pe o plajă, în Grecia. Şi-a propus să mă enerveze foarte tare. Şi cererea a venit în momentul în care eram maxim de nervoasă şi, în prima fază, am refuzat, după care, ce să fac?!, a trebuit să îl iau”, a spus Eliza.

În urmă cu 3 ani s-au căsătorit, iar nași le-au fost Mihai Bobonete și soția lui.

Povestea amantului Cosmin Natanticu cu Oana Mareș, soția actorului Augustin Viziru

Nici viața lui Cosmin Natanticu nu a fost lipsită de situații-surpriză, mai mult sau mai puțin fericite. A rămas în memoria publicului cu o dezvăluire despre viața lui amoroasă, când a jucat rolul amantului unei vedete tv: prezentatoarea Oana Mareș, pe atunci soția lui Augustin Viziru.

În 2011, paparazzii de la revista Ciao au surprins-o pe Oana Mareș ieșind din casa lui Cosmin Natanticu, prieten și coleg cu soțul prezentatoarei. Când i-a văzut și a fost abordată cu întrebări, Oana Mareș s-a speriat și l-a sunat pe Cosmin rugându-l să vină să o salveze. Greșeală fatală, fiindcă așa au aflat paparazzii pe cine vizita pe furiș Oana. În urma aricolelor din presă despre „amantul Cosmin Natanticu” și mult prea-măritata Oana Mareș (era de 11 ani împreună cu Augustin Viziru) s-a produs și divorțul. Nu a ținut explicația că îl vizitează adesea pe Cosmin în calitate de amici, de prieteni de familie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre