În estul Indiei, în ținutul Rajhastan, există cea mai lungă scară din lume. Are 3.500 de trepte și coboară într-un puț, până la o adâncime de 100 de metri.
Scara cu 3.500 de trepte, cea mai lungă din lume
Scara cea mai lungă din lume arată fabulos. A fost construită aproximativ între anii 800-900.
Locul se numește Chand Baori. Scara a fost făcută pentru a coborî într-un puț adânc de circa 100 de metri. Scare are 3500 de trepte înguste, pe 13 etaje și se întinde la 30 m în pământ. Cele mai vechi părți ale puțului datează din secolul al VIII-lea, în timp ce părțile superioare, cu o arcadă în coloane, au fost construite în secolul al XVIII-lea.
Chand Baori este cel mai vechi puț din Rajhastan, India, și cel mai adânc și mai mare din întreaga lume. Fântânile sunt construite cu trepte laterale care permit oamenilor să ajungă cu ușurință la apa de dedesubt.
Chand Baori are forma unui pătrat, măsoară 13 etaje și are o adâncime de aproximativ 100 de metri. Grupările scărilor arătau ca niște piramide mici. Acest reper măreț servește ca o structură complicată, artistică și geometrică, dar nu mai este utilizat.
Ce rost are scara cea mai lungă din lume
Se spune că Chand Baori poartă numele unui conducător local numit Raja Chanda. Cu toate acestea, nu s-au găsit dovezi cu privire la construcția Chand Baori sau a Templului Harshat Mata alăturat.
A fost construită într-o regiune toridă unde apa nu este la îndemână. După ce se coboară până la 100 de metri se află apă care nu se evaporă întrucât temperaturile aici sunt mici, doar 5-6 grade. Când este foarte cald, localnicii coboară pentru a se feri de arșiță.
Astăzi, există rămășițe de sculpturi și sculpturi vechi, despre care s-a sugerat că se află în templu sau în diferitele camere. Templul Harshat Mata din apropiere a fost un loc de pelerinaj și a format un complex împreună cu fântâna.
Multe dintre aceste puturi, inclusiv Chand Baori, au avut mai multe scopuri, inclusiv atragerea apei și activități religioase sau de ceremonii. Această formă unică de arhitectură subterană rămâne constantă din secolul al VII-lea, până azi. Pietrele excavate ale templului sunt acum păstrate de Archaeological Survey of India. Sursa și foto: historydaily.org
Cea mai tânără mamă din istorie. O poveste unică
Un monstru din adâncuri a ieșit la suprafață. A apărut pe o plajă din California
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook