Terifianta poveste a lui Jack Spintecătorul. Ucigașul a cărei identitate nu a fost descoperită nici astăzi. Vinovatul nu a fost niciodată capturat și nici identificat. Jack Spintecătorul rămâne unul dintre cei mai infami criminali ai Angliei și din întreaga lume.
Scrisorile trimise de „Jack Spintecătorul” către Poliție
Terifianta poveste a lui Jack Spintecătorul. Toate cele cinci asasinări atribuite lui Jack Spintecătorul au avut loc la o distanță de un kilometru una față de cealaltă.
Acestea au avut loc în sau în apropierea districtului Whitechapel din East End din Londra, în perioada 7 august – 10 septembrie 1888. Mai multe alte crime care au avut loc în perioada respectivă au fost, de asemenea, investigate ca lucrarea lui „Șorț de piele” (o altă poreclă dată criminalului).
O serie de scrisori ar fi fost trimise de către ucigaș la Serviciul de Poliție Metropolitan din Londra (adesea cunoscut sub numele de Scotland Yard). Mesajele respective i-au anunțat pe ofițeri despre activitățile sale cumplite.
În acestea, ucigașul făcea referire și la crimele sale viitoare. Pseudonimul „Jack Spintecătorul” provine dintr-o scrisoare – care ar fi putut fi o farsă – trimisă în momentul atacurilor.
Peste 100 de suspecți
În ciuda nenumăratelor investigații care pretind dovezi ale identității criminalului, numele și motivul acestuia sunt încă necunoscute.
În ultimele decenii au fost produse diverse teorii despre identitatea lui Jack Spintecătorul. Acestea includ afirmații care îl acuză pe celebrul pictor victorian Walter Sickert, un migrant polonez și chiar nepotul reginei Victoria.
Începând din 1888, au fost numiți peste 100 de suspecți, contribuind la folclorul larg răspândit și la divertismentul cumplit din jurul misterului.
Cartierul de temut din Londra
La sfârșitul anilor 1800, estul Londrei era un loc privit de cetățeni fie cu compasiune, fie cu dispreț total. În ciuda faptului că a fost o zonă în care imigranții – în principal evrei și ruși – au venit să înceapă o nouă viață și să pornească afaceri. Districtul era renumit pentru mizerie, violență și criminalitate.
Prostituția a fost ilegală numai dacă practica a provocat o tulburare publică. Mii de bordeluri și case de cazare cu chirie redusă au oferit servicii sexuale la sfârșitul secolului al XIX-lea.
În acea perioadă, moartea sau uciderea unei fete muncitoare era rar raportată în presă sau discutată în cadrul unei societăți politicoase. Realitatea a fost că „doamnele nopții” au fost supuse unor atacuri fizice, care uneori au dus la moarte.
Printre aceste crime violente obișnuite se numără atacul prostituatei engleze Emma Smith, care a fost bătută și violată de patru bărbați. Smith, care a murit ulterior de peritonită, este amintit ca una dintre numeroasele victime nefericite care au fost ucise.
Echinaceea e un miracol pentru imunitate, dar luată greșit face mult rău
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook