Supranumită „regina imunității”, Echinaceea e un miracol pentru imunitate, dar luată greșit face mult rău. Mai exact, poate bloca sistemul imunitar, dacă nu e luată cum trebuie.
„Echinaceea este o plantă extrem de inteligentă. Ea modulează sistemul imunitar, ştie când să-l activeze, ştie când să-l oprească, pentru că răspunsul imunitar este unul complex, trebuie să fie pregătit să se lupte şi să îndepărteze factorii nedoriți, agenții patogeni, dar trebuie să se şi oprească atunci când agentul patogen a ieșit din raza lui de acțiune”, a explicat dr. Adriana Tatomirescu, medic specialist igiena alimentației, cu competență în apifitoterapie, pentru Rador.
Echinaceea e un miracol pentru imunitate
Trebuie să știți că sunt două tipuri de celule imunitare: celule imunitare helper (care activează răspunsul imunitar) și celule imunitare supresor (care opresc răspunsul atunci când pericolul a fost îndepărtat).
Prin compusul său activ, echinacozida, Echinaceea ştie să moduleze acest răspuns, ştiind când să activeze și când să oprească acțiunea sistemului imunitar.
Ce precauții să luați când administrați Echinaceea
Studii clinice realizate la Universitatea de Medicină din Harvard au arătat că Echinaceea administrată în doze mari mai mult de două luni poate bloca răspunsul imunitar. De aceea, are limită de administrare.
Terapiile cu Echinacea pentru imunizare se administrează primăvară și toamnă în cure de câte două luni, cu patru luni de pauză. Schema de tratament e valabilă pentru toate categoriile de pacienți.
Când se ia Echinaceea
Se poate folosi Echinacea şi în starea acută a bolii – răceală, viroze. Tinctura de Echinacea e ideală în acest caz. Se ia o linguriță la 2 ore în prima zi (la trezire, nu noaptea). În următoarele zile se ia de 3-4 ori pe zi câte o linguriță. Tratamentul acesta va ajuta foarte mult la scurtarea bolii. Doza uzuală la copii este o picătură de tinctură per kilogram corp/zi.
Sursa foto: Instagram
Fursecuri cu ovăz și banane. Nu conțin zahăr. Rețetă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook