Fursecuri cu ovăz și banane – cookies fără zahăr sau grăsimi, din doar 2 ingrediente! Biscuiți sănătoși cu fulgi de ovăz (fără gluten), special gândiți pentru copii dar și pentru adulții care țin dietă (cură de slăbire) sau care suferă de intoleranță la gluten.
Acești biscuiți, cookies fără zahăr se prepară din doar 2 ingrediente: fulgi de ovăz și banane. Prepararea acestor fursecuri cu ovăz și banane este foarte simplă. La fel și porționarea și decorarea lor (opțională) cu ciocolată sau diverse elemente crocante: nuci, alune, semințe de dovleac sau floarea soarelui etc.
Ingrediente fusercuri cu ovăz și banane:
150g fulgi de ovăz
3 banane (aproximativ 360gr banane decojite)
Pentru decor:
bucățele de ciocolată amăruie
mix de nuci și alune tocate
mix de semințe
stafide sau alte fructe uscate
Mod de preparare:
Se cântăresc bananele decojite și apoi ovăzul. Bananele le procesăm cu robotul până se transformă în pastă moale, apoi se amestecă cu fulgii de ovăz. Se acoperă compoziția cu folie alimentară de plastic (lipită direct la suprafață, ca să nu se oxideze) și se lasă totul o oră pe masa de bucătărie. În acest răstimp fulgii de ovăz se umezesc și se umflă.
Cu ajutorul unei linguri se formează mici grămăjoare de compoziție și se pun direct într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară elementele crocante peste fursecuri și se apasă ca să stea bine lipite de ele.
Se preîncinge cuptorul la 180 C (treapta medie spre înalta la cele cu gaz). Se coc 25 de minute.
După răcirea completă acești biscuiți cu ovăz și banane rămân moi în interior, ușor cauciucați. Sunt suficient de dulci datorită bananelor foarte coapte. Daca îi faceți simpli (fără topping) puteți să-i oferiți spre ronțăire și copiilor mici.
Sursă: savoriurbane.com, Facebook
Budincă de paste cu brânză și broccoli
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook