Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă de paste cu brânză și broccoli

Budincă de paste cu brânză și broccoli
Pentru iubitorii preparatelor pe bază de paste făinoase, o rețetă destul de simplă, dar tare gustoasă și sățioasă: Budincă de paste cu brânză și broccoli.

Budinca de paste cu brânză și broccoli poate fi servit caldă, sau rece, alături de un iaurt gustos, poate fi frumos feliată și luată la pachet a doua zi.

Ingrediente

250 gr paste penne, 1 broccoli, 250 gr brânză proaspătă, de vaci, 150 gr brânză telemea sărată, 200 gr smântână, 100 gr cașcaval afumat, 2-3 ouă, sare și piper, câteva frunze de busuioc, oregano, 30 gr unt

Cum preparăm Budincă de paste cu brânză și broccoli

Mai întâi fierbem pastele penne, al dente, în apă clocotită cu sare. Le scurgem și le trecem prin jet de apă rece. Desfacem broccoli în buchețele pe care le scufundăm în apă fierbinte pentru 1-2 minute și le scoatem în apă foarte rece.

Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Amestecăm și cele două tipuri de brânzeturi și le încorporăm în compoziția de ouă cu smântână. Adăugăm câteva frunze de busuioc tocate mărunt și puțin oregano pentru un plus de arome.

Ungem cu unt 1-2 forme de copt și așezăm în ele mai întâi pastele. Peste acestea adăugăm compoziția cu ouă și brânzeturi și le amestecăm. Din loc în loc înfigem buchețelele de broccoli, răzuim cașvcavalul deasupra și dăm vasele la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute.

Sursa foto: Chefi la cuțite

Cine a fost Zaraza. L-a inspirat pe Cărtărescu, în „De ce iubim femeile”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre