Cea mai sănătoasă pâine. Ce trebuie să conțină?

Cea mai sănătoasă pâine. Ce trebuie să conțină?
Pâinea este consumată zilnic, dar pe care o alegem? Sunt atât de multe produse! Este important să te asiguri că alegi cea mai sănătoasă pâine, care să îți satisfacă nevoile organismului. 

Cea mai sănătoasă pâine. De regulă, cumpărăm banala franzelă pentru că are un preț acceptabil. Puțini sunt cei care sunt atenți la etichetă. Rețeta clasică pentru pâine este simplă: făină, apă, sare și drojdie.

Cea mai sănătoasă pâine. Ce trebuie să conțină?

Pâinea produsă numai din făină albă este mai puțin sănătoasă decât cea produsă din cereale integrale, arată numeroase studii. Pâinea albă este intens procesată, bogată în carbohidrați rafinați, care pot fi dăunători pentru organism, scrie doctorulzilei.ro.

Cerealele procesate sunt bogate în carbohidrați nesănătoși. Alimentele care conțin astfel de carbohidrați rafinați (pâinea albă, pastele, tăiței, biscuiți și produse de patiserie) sunt dăunătoare pentru organism dacă sunt consumate în exces.

Pâinea făcută din cereale integrale, cu procesare minimă, este cea mai bună alegere, spun nutriționiștii.

Totuși, există un alt factor ce contribuie la calitatea pâinii. Aceasta trebuie să conțină un anumit ingredient, care o poate face mai ușor de digerat și potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Cea mai sănătoasă pâine este cea care conține maia

Cea mai sănătoasă pâine este cea făcută cu maia, spune celebrul nutriționist Mihaela Bilic.

„Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată. Să ne intoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important.

Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat.

Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi.

Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”, explică Mihaela Bilic, renumit nutrișionist, potrivit doctorulzilei.ro.


Cum recunoști ouăle proaspete. Patru metode de verificare

Care este cea mai bună făină pentru cozonaci

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp