Nu mai aruncați pâinea uscată! Românii spun că este păcat să arunci pâine când atâți oameni nu au ce să mănânce.

Nu mai aruncați pâinea uscată!

Cel mai ușor este să transformați pâinea uscată în pesmet. Veți avea nevoie doar de pâine uscată, o răzătoare bună, răbdare și un bol.

Dacă că plac crutoanele în supe, creme, piureuri sau chiar salate, făceți-le acasă. Pâinea uscată ori veche se pot prăji și, gata, aveți crutoane.

Dacă un sos a devenit prea lichid, adăugați niște pesmet sau o bucată de pâine. Absoarbe rapid excesul de lichid.

Un desert cu pâine uscată

Înainte de a arunca o pâine care este deja uscată, uitați-vă în frigider sau în cămară. Poate găsiți ceva pentru un desert.

Ingrediente

  • 1 pâine veche
  • 2 linguri unt topit
  • 100 g stafide
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Tai pâinea felii şi le aşezi într-o tavă de copt.
  • Într-un bol, spargi şi baţi ouăle cu zahărul.
  • Torni untul topit şi laptele, apoi adaugi scorţişoara, vanilia şi praful de sare.
  • Amesteci până încorporezi ingredientele şi, la sfârşit, presari stafidele.
  • Torni amestecul în tavă, peste feliile de pâine şi dai deoparte 10-15 minute.
  • Bagi tava la cuptor şi laşi să se coacă 30-35 de minute până se rumeneşte.
  • Serveşti desertul cald, dacă doreşti, cu îngheţată de vanilie ori cu sos de vanilie.

Pâine dietetică făcută în casă, gata în 5 minute. Rețeta Andreei Marin

Rețetă de supă cremă de praz cu crutoane de pâine prăjită și condimentată

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp