Simona Ionescu / Redactor Șef

Tina Turner și Erwin, o poveste impresionantă de dragoste. Soțul ei i-a donat chiar și un rinichi, în speranța că o va salva

Tina Turner și Erwin, o poveste impresionantă de dragoste. Soțul ei i-a donat chiar și un rinichi, în speranța că o va salva
Vestea a căzut ca un trăsnet miercuri seara: a murit Tina Turner, Regina Rockului! Doliu imens. Steaua rockului a suferit mult, după o luptă crâncenă cu un cancer care a mistuit-o, până la urmă. Tina Turner a trăit o poveste de dragoste de peste 40 de ani cu soțul ei, Erwin Bach, care i-a salvat Tinei viața de mai multe ori.

Tina Turner a murit, dar ne vom aminti de ea mereu căci a fost o divă în adevăratul sens al cuvântului. Muzica ei, gesturile, atitudinea, vocea, picioarele, au făcut-o atât de faimoasă, încât a fost numită cea mai bună cântăreață rock a tuturor timpurilor.

Artista a avut parte de o tinerețe foarte zbuciumată și de o viață personală extrem de dureroasă. Primul ei soț, Ike Turner o bătea cu bestialitate pe Tina Turner. La un moment dat, Tina și-a luat cei trei copii în brațe și a fugit din casa unde locuia cu soțul abuziv.

Între  Tina Turner și Erwin Bach a fost dragoste la prima vedere

Tina Turner l-a cunoscut pe Erwin Bach în anul 1985, în Germania. Erwin era director la EMI, casa sa de discuri din Europa. A fost dragoste la prima vedere. La acea vreme, Tina Turner avea 47 de ani, iar Erwin Bach, 30. El a așteptat-o pe vedetă la aeroport, iar ea s-a îndrăgostit imediat de el.

Erwin Bach, în vârstă de 30 de ani la acea vreme, venise să o ia de la aeroport pe Tina, care urma să suțină un concert în Germania. „Avea cel mai frumos chip. Nu putea fi trecut cu vederea. Mă întrebam ‘De unde a apărut?’. Atât de bine arăta. Inima îmi bătea cu putere. Cred că însemna că îmi întâlnisem sufletul pereche. Îmi tremurau mâinile”, a povestit Tina Turner într-un interviu pentru Oprah Winfrey.

Peste ani, Tina Turner a mărturisit într-o postare pe Instagram că ea a fost cea care l-a invitat prima dată pe Erwin în oraș.  „Uneori, câteva secunde îți schimbă viața pentru că simți acea scânteie, acea conexiune instantă”, a scris Tina Turner.

Au rămas împreună încă de la prima întâlnire iar, în 2013, după 28 de ani de relație, cei doi s-au căsătorit.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Soțul Tinei Turner i-a salvat viața de multe ori

În cartea sa autobiografică „Tina Turner: My Love Story”, Tina a povestit cum soțul ei i-a fost tot timpul aproape, la bine și la greu. De foarte multe ori s-a întâmplat ca Tina Turner să fie epuizată după concertele unde dădea totul pe scenă și să se simtă rău. Atunci intervenea Erwin, care îi reprograma sau chiar anula spectacolele, care o îngrijea și o ajuta să se refacă.

Soțul Tinei Turner i-a donat un rinichi

Timp de cel puțin șase ani, până azi, când a murit, Tina Turner s-a luptat cu cancerul. Soțul ei chiar i-a donat un rinichi, pentru a o salva. Tina făcea dializă, rinichii nu îi mai funcționau și avea nevoie urgentă de donator. Tot în cartea sa, Tina Turner a povestit că în decembrie 2016 rinichii săi funcţionau doar în proporţie de 20%, iar starea lor se deteriora rapid. Artista suferea de cancer intestinal și de insuficiență renală. Erwin nu a stat nicio clipă pe gânduri și s-a oferit imediat să îi doneze el un rinichi.

„Erwin m-a şocat spunându-mi că vrea să-mi doneze un rinichi. Nu puteam să cred şi sunt momente când încă nu pot să cred. Am fost copleşită de generozitatea ofertei sale”, a mărturisit Tina Turner.

Soțul i-a justificat Tinei că el nu poate trăi fără ea și de aceea îi donează un organ. „Viitorul meu este viitorul nostru”, i-a spus spus soțul Tinei Turner. Din păcate, acum totul s-a sfârșit, iar viitorul va fi inundat de durere.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre