Multe aspecte tradiționale au rămas neschimbate la nunțile regale. În urmă cu un secol, regina mamă a Marii Britanii a stabilit o tradiție regală de lungă durată prin plasarea buchetului său la Mormântul Războinicului Necunoscut.
Inele de nuntă din aur galez
Tradiția folosirii aurului galez în verighetele Familiei Regale datează din 1923. Regina mamă Elisabeta I a purtat un inel făcut dintr-o pepită de aur extrasă din mina Clogau din Bontddu, Țara Galilor, când s-a căsătorit cu ducele de York, mai târziu devenit regele George al VI-lea.
Ulterior, inelele de nuntă ale reginei Elisabeta a II-a, prințesei Margareta, prințesei Anne și Dianei, prințesă de Wales, au fost realizate din aceeași pepită. Un gram din această piesă originală se află încă în custodia Privy Purse Office.
În noiembrie 1981, Legiunea Regală Britanică i-a oferit Reginei Elisabeta o piesă de 36 de grame din aur galez de 21 de carate. Aceasta se află în prezent în posesia Crown Jewellers și a fost folosită pentru verighetele membrilor familiei regale de astăzi, inclusiv Camilla Parker Bowles, Kate Middleton și Meghan Markle.
Crenguța de mirt
Tradiția regală de a purta o crenguță de mirt în buchetele de nuntă regale a început cu prințesa Victoria, fiica cea mare a Reginei Victoria. Mirtul, care simbolizează dragostea, fertilitatea și inocența, a fost cultivat la Osborne House, casa de vacanță a reginei Victoria de pe Insula Wight, timp de aproximativ 170 de ani.
Acesta a fost prezentat pentru prima dată reginei Victoria într-o podoabă de către bunica prințului Albert în 1845, iar descendenții acestei plante prosperă și astăzi pe terenul casei. După regina Elisabeta care a inclus mirt în buchetul ei de mireasă din 1947, Meghan Markle și Kate Middleton au respectat tradiția.
Mormântul Războinicului Necunoscut
În 1923, Elizabeth Bowes-Lyon, regina mamă, a stabilit o altă tradiție în ziua nunții când și-a așezat buchetul la Mormântul Războinicului Necunoscut din Westminster Abbey. Gestul îl onora pe fratele ei, Fergus, care a murit în Bătălia de la Loos, în 1915. Și aducea, de asemenea, un omagiu milioanelor de alți morți și răniți în Primul Război Mondial.
La intrarea în Westminster Abbey, Elizabeth s-a oprit pentru a depune flori la mormânt înainte de a merge la altar. De atunci, multe mirese regale au adaptat tradiția, așezându-și buchetul pe mormânt la plecarea din abație. Regina Elisabeta, Meghan Markle și Prințesa Eugenie au fost printre acestea.
Floarea de portocal
La nunta sa cu prințul Albert, în 1840, regina Victoria a renunțat la tiară în favoarea unei coroane de flori de portocal, o emblemă a castității. Între 1839 și 1846, Albert i-a dăruit Victoriei mai multe piese din parura de flori de portocal, inclusiv cercei și o broșă, pentru a marca ocazii importante din relația lor. În plus, la prima lor aniversare, prințul i-a oferit soției sale o coroană de flori de portocal.
Prințesa Victoria, prințesa Alice, prințesa Helena, prințesa Louise, prințesa Louise Margareta a Prusiei, prințesa Helena de Waldeck și Pyrmont, prințesa Beatrice și prințesa Alexandra au încorporat flori de portocal în ținuta lor de nuntă.
În mod similar, atunci când regina Elisabeta s-a căsătorit cu Ducele de Edinburgh în 1947, floarea de portocal a jucat un rol important în look-ul ei de mireasă. Rochia reginei avea o margine de flori de portocal aplicate de-a lungul tivului, accentuată cu tul transparent brodat cu perle și cristale.
Tortul de nuntă
Prăjiturile de nuntă regale, adesea înalte de până la trei metri și împodobite cu decorațiuni, sunt un punct culminant notabil. În mod tradițional, pentru nunțile regale se preferă o prăjitură cu fructe dispusă pe mai multe niveluri.
Pe de altă parte, există tradiția ca oaspeții să primească o felie… prin poștă după eveniment. Când regina Victoria și prințul Albert s-au căsătorit în 1840, au comandat mai multe torturi, inclusiv unul cu un diametru de aproape trei metri și cântărind peste 20 de pietre.
Regal militar
În timp ce regina Victoria a popularizat rochia albă de mireasă, prințul Albert a contribuit și el la stabilirea unei tradiții. El a optat să poarte uniforma militară și medaliile în ziua nunții, stabilind un precedent pentru următorii miri regali.
Această alegere a reflectat serviciul militar la care sunt supuși bărbații de rang înalt din familia regală pentru a deține ranguri militare pe parcursul carierei lor publice.
Prințul Philip a purtat uniforma navală atunci când s-a căsătorit cu Regina Elisabeta. El a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cariera sa navală activă încheindu-se în 1951.
Prințul William a purtat uniforma ofițerilor călare ai Gărzii Irlandeze, în timp ce prințul Harry a ales uniforma Blues and Royals.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook