Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde erau educate fiicele ofițerilor lui Hitler.. Se întâmpla în inima Marii Britanii

Unde erau educate fiicele ofițerilor lui Hitler.. Se întâmpla în inima Marii Britanii
Din anii 1890, sute de școli independente au funcționat în orașul englezesc Bexhill-on-Sea. Dar, printre toate școlile lui Bexhill, una se remarcă din motive șocante: deschisă din 1932 până în 1939, Augusta Victoria College (AVC) a fost o școală nazistă pentru fete adolescente și tinere cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani. Aici erau educate fiicele ofițerilor lui Hitler.

Situat pe coasta de sud a Angliei, în județul East Sussex, orașul Bexhill a fost considerat din punct de vedere istoric un loc sănătos și sigur pentru aristocrații, diplomații și părinții bogați britanici și străini pentru a-și plasa copiii în timp ce lucrau sau călătoreau în străinătate. La colegiul Augusta Victoria College (AVC) erau educate fiicele ofițerilor lui Hitler. 

Printre studenții AVC s-au aflat fiica lui Heinrich Himmler, șeful poliției germane, fiica ministrului de externe al Germaniei naziste Joachim von Ribbentrop, fiica reprezentantului lui Hitler la Vatican, Diego von Bergen și nepoata ambasadorului german în Marea Britanie Herbert von Dirksen. Colegiul unic, numit după ultima împărăteasă germană, oferă baza istorică pentru thrillerul de spionaj cinematografic, „Șase minute până la miezul nopții” al scenaristului Eddie Izzard, care a avut premiera în 26 martie în Statele Unite. 

Școala care i-a învățat pe elevi să fie „naziști buni”

În timpul cercetărilor sale pentru film, Eddie a vorbit îndelung cu britanica Mollie Hickie, care învățase la școală, împărțind o cameră cu fiica nazistului, criminalul Joachim von Ribbentrop.

Mollie, care a decedat în 2014, a dezvăluit că atunci când a început războiul cu Germania, în 1939, poliția a urmărit-o cu atenție. „Presupun că au simțit că s-ar putea să nu poată avea încredere în mine și așa că au verificat întotdeauna unde mă aflu”, a mărturisit femeia.

Împreună cu tineretul hitlerian, care a predat supremația albă majorității copiilor Germaniei, existau școli pentru descendenții celor bogați și puternici. Mollie a spus că guvernanta școlii, doamna Rocholl, i-a învățat pe elevi să fie „naziști buni”. I-a spus lui Eddie: „Trebuia. Mai mult decât a meritat viața ta. Trebuia să facă asta. Aceasta a fost problema, bineînțeles, că oamenii trebuiau să facă aceste lucruri “.

Sărbătoare de ziua lui Hitler

Alte surse susțin că doamna Rocholl nu a fost obligată, ba din contră și-a dorit să educe tinerele speranțe hitleriste. Potrivit contesei Hardenberg, care a studiat la Augusta-Victoria și a scris despre aceasta în autobiografia sa, Rocholl „se pare că a avut relații foarte bune cu regimul hitlerist”. Când era ziua de naștere a lui Hitler, fetele intonau cântece naziste, iar svastica era ridicată sus.  Au efectuat, de asemenea, salutul Heil Hitler când au vizitat ambasada Germaniei din Londra înainte de încoronarea regelui George al VI-lea în 1937.

Joachim Von Ribbentrop, când a fost prezentat ca ambasador al Germaniei la Londra, a provocat indignare, oferind mai degrabă un Sieg Heil decât o strângere de mână la întâlnirea cu regele. La sfârșitul războiului Ribbentrop a fost spânzurat pentru crime de război, fiind unul dintre cei mai înverșunați naziști.

Pentru localnici era o sursă de liniște, căci nu i-ar fi atacat

Mollie, care a împărțit o cameră atât cu fiica lui Himmler, cât și cu fiica lui von Ribbentrop, a spus că aceștia „nu erau foarte drăguți”. Julian Porter, care este curatorul Muzeului Bexhill, a declarat pentru The Sun: „Școala era foarte mult despre comportament, etichetă, cum să se încadreze foarte bine în eșaloanele superioare ale societății engleze. Salutările naziste făceau parte din viața de zi cu zi la școală”. 

Prezența fetelor naziste a oferit într-un mod ciudat reasigurarea localnicilor. În timp ce erau acolo, erau puține șanse ca germanii să invadeze. Fetele au plecat în 1938 în perioada crizei de la München, când se părea că Marea Britanie ar putea intra în război cu Germania din cauza invaziei Cehoslovaciei vecine.

Pictaseră zvastica pe acoperiș, pentru a nu fi atacați 

Când prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a revenit cu un acord de pace, studenții s-au întors repede. Julian spune. „Doamna Rocholl spunea chiar până la izbucnirea războiului că nu va fi un război. Și în timp ce studenții erau acolo, era puțin probabil ca războiul să se întâmple. Dar au plecat când s-au încheiat toate șansele de pace”

Se spune că o zvastică albă a fost pictată pe acoperișul școlii pentru a se asigura că nu e bombardată de Luftwaffe în timpul bătăliei din Marea Britanie. Clădirea mare din cărămidă roșie de pe drumul Dorset a supraviețuit și a fost folosită recent ca azil de bătrâni.

Foto: Facebook

Tatăl lui Meghan Markle a solicitat un interviu cu Oprah. Opinia lui Thomas Markle este uimitoare!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre