Jaluzele sau perdele? Sfaturi de la specialiști

Jaluzele sau perdele? Sfaturi de la specialiști
Jaluzele sau perdele? Rulouri sau draperii? Aspect modern sau tradițional? Depinde de gust, de buget și de încăpere. Câteva idei de la specialiști.

Argumentele celor din tabăra iubitorilor de jaluzele și rulouri sunt foarte convingătoare: oferă un control mai bun al luminii și, alese cu grijă, completează cu stil aproape orice ambianța. Nici tabăra tradiționaliștilor nu se lasă mai prejos: perdelele și draperiile potrivite dau o dimensiune suplimentară spațiului și se întrețîn mai ușor.

Jaluzele sau perdele? Sfaturi de la specialiști

Specialiștii spun că poți să alegi mai ușor între jaluzele și perdele sau între rulouri și draperii când amenajezi sau renovezi locuința, în funcție de destinația încăperii și de stilul decorative, scriu specialiștii superghid.ro.

Perdele sau jaluzele la bucătărie?

Oricare dintre cele două variante este potrivită într-o bucătărie modernă, dar trebuie să ții cont, în primul rând, de configurația spațiului. Dacă fereastra se află aproape de aragaz sau de chiuvetă, jaluzelele sau rulourile sunt mai potrivite decât perdelele. Nu are rost să-ți asumi riscul ca un colț de perdea să ajungă aproape de aragazul aprins atunci când bate vântul și ții fereastră deschisă, la fel cum nu e tocmai practic să stropești materialul delicat de fiecare dată când speli vasele.