James Bond, mai tare decât The Rock. Daniel Craig este cel mai bine plătit star de film din lume

James Bond, mai tare decât The Rock. Daniel Craig este cel mai bine plătit star de film din lume
Când vine vorba de remunerațiile actorilor de cinema, sumele vehiculate sunt fabuloase. Te ia cu amețeala numai dacă încerci să le așterni pe hârtie.

După ce mult timp topul a fost condus de un actor plin de mușchi, acum Daniel Craig este cel mai bine plătit star de film din lume. Fanii franchizei cu spioni pot răsufla ușurați: James Bond, mai tare decât The Rock.

Daniel Craig este cel mai bine plătit star de film din lume,cu 100 de milioane de dolari, datorită platformei Netflix.  Între timp Dwayne Johnson (The Rock) este al doilea cel mai bine plătit actor, 50 de milioane de dolari.

Daniel Craig este cel mai bine plătit star

Lista cu cele mai mari venituri obținute de actorii de film, publicată miercuri, include 17 dintre cele mai mari venituri recente ale starurilor de film și prezintă alți actori de primă serie, cum ar fi Dwayne Johnson, Will Smith și Denzel Washington, câștigând sume foarte mari. Între timp, Jenifer Lawrence și Julia Roberts sunt au cele mai bine plătite actrițe, scrie Daily Mail.

Un factor important la creșterea salariilor este creșterea lansărilor pe platformele de  streaming, în care vedetele negociază plăți anticipate mai mari pentru a compensa plățile bazate pe vânzările de bilete.

Daniel Craig s-a alăturat Netflix

În martie, Variety a relatat că Daniel Craig, în vârstă de 53 de ani, se va alătura grupului Netflix după ce serviciul de streaming a achiziționat un al doilea și al treilea film din seria „Knives Out”. Filmul a fost un succes atât la critici, cât și la public și a devenit un succes la box-office fără nicio legătură cu proprietatea intelectuală preexistentă sau francize binecunoscute.

Bugetul relativ modest de 40 de milioane de dolari al „Knives Out” a făcut, de asemenea, ca filmul să obțină super profit. Deja se știe că Netflix ar aloca 450 de milioane de dolari pentru două continuări, iar noua listă indică faptul că 100 de milioane de dolari vor merge direct la Craig pentru că a jucat în ambele.

Pandemia a modificat remunerațiile actorilor

Ceea  ce trebuie reținut e că Craig, sau Dwayne Johnson, care este plătit cu 50 de milioane de dolari pentru filmul de acțiune „Amazon Red One” nu ar putea conta pe aceste venituri astronomice dacă ar juca în filme care optează doar pentru o lansare tradițională în sălile de cinema. Majoritatea lansărilor în sistem streaming au o lansare limitată la cinema, sau deloc, așa că actorilor trebuie să li se plătească venituri mai mari pentru a-i atrage.

De exemplu, salariul lui Will Smith pentru viitorul film biografic „King Richard” despre Venus și tatăl Serenei Williams, Richard Williams, a ajuns la 40 de milioane de dolari, deoarece mulți spectatori vor opta să rămână acasă și să-l vadă pe platforme. Salariul lui Denzel Washington pentru thriller-ul criminalului în serie „The Little Things” a fost, de asemenea, ridicat la 40 de milioane de dolari.

Comedia „Don’t Look Up” în regia lui Adam McKay, va plăti sume mai mari vedetelor sale Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence pentru a compensa lansarea în cinematografe, care a fost cu adevărat modestă. Se așteaptă ca DiCaprio să ia 30 de milioane de dolari, în timp ce Lawrence va câștiga probabil 25 de milioane de dolari. Câteva vedete încă obțin un salariu standard de 20 de milioane de dolari pentru proiecte cinematografice, deși ar putea să le depășească cu câștigurile din streaming, dacă filmele lor se comportă bine în cinematografe.

Cei mai „săraci” actori se bazează pe încasările din sălile de cinema

În ciuda faptului că franciza Batman este onorată de un interpret bine cotat la box-office, Robert Pattinson va câștiga doar 3 milioane de dolari în avans pentru că va juca în viitoarea producție „The Batman”. Și „doar” Tom Cruise se așteaptă să câștige 13 milioane de dolari pentru următoarea sa continuare „Top Gun”. Doar bonusurile suplimentare pentru performanțe la box-office ar putea crește semnificativ această sumă.

Sursa foto: Instagram