Jane Fonda, ieşire nervoasa: „De ce să nu redefinim părțile intime ca AK47?”

Jane Fonda, ieşire nervoasa: „De ce să nu redefinim părțile intime ca AK47?”
Actrița le cere oamenilor să lupte pentru a restabili „Roe v. Wade”, o decizie de referință, luată în anul 1973 de către Curtea Supremă a Statelor Unite, cu privire la problema constituționalității legilor care incriminau sau restricționau accesul la avorturi.

Jane Fonda i-a îndemnat pe telespectatorii talk-show-ului „The View”, încă din primăvară, să „lupte ca naiba” pentru a împiedica Curtea Supremă să răstoarne Roe v. Wade. Acum, activista de 85 de ani, schițează un nou plan de acțiune.

„Trebuie să ne mobilizăm, pentru a ieși la vot la alegerile intermediare și în 2024 pentru a ne asigura că nu punem în funcție pe nimeni care nu susține dreptul de a alege al femeii”.

Armele au „da”, avortul „ba”

Actrița a postat pe Twitter: „Dacă o corporație poate fi definită ca persoană, de ce să nu redefinim vaginurile ca AK4? În acest fel, ar fi libere de restricțiile guvernamentale ale celor cărora le pasă de ‘sfințenia vieții’”.

Comentariile lui Fonda fac referire la decizia Curții Supreme potrivit căreia se reiterează că americanii au dreptul de a purta arme în afara locuințelor lor, în schimb, aceeași instituție tocmai ce a revocat dreptul la avort al femeilor.

Între ultimele atacuri armate din SUA care au îngrozit opinia publică, sunt de amintit cel din Buffalo, New York, într-un magazin alimentar, în care 10 persoane au fost împușcate și au murit. Câteva zile mai târziu, un tânăr înarmat, în vârstă de 18 ani, a deschis focul asupra celor aflați în școala elementară Robb din Uvalde, Texas, ucigând 21 de persoane. Ambii trăgători au folosit puști AR-15.

Celebrități revoltate de decizia Curții Supreme

Multe personalități din Statele Unite s-au arătat indignate de recenta decizie a Curții Supreme de a anula „Roe v. Wade”, care a stârnit proteste la nivel național.

În timpul interpretării „F*** You” a Oliviei Rodrigo la Glastonbury, ea a invitat-o ​​pe Lilly Allen pe scenă pentru a transmite un mesaj cu totul special instanței supreme. Lizzo a promis o donație bună pentru grupurile care susțin acordarea accesului la avorturi: „Ofer pentru Planned Parenthood și Drepturi de Avort 500.000 de dolari din următorul meu turneu”.