Jean de la Craiova, mărturisiri despre originea sa. Nu este rom sută la sută

Jean de la Craiova, mărturisiri despre originea sa. Nu este rom sută la sută
Jean de la Craiova este admirat pentru cum cântă, dar și pentru că este o persoană simpatică. Nu s-a ferit să spună adevărul despre originea sa. Și-a cunoscut și rudele îndepărtate.

Jean de la Craiova (50 de ani) este mândru de originea sa, mai ales că şi-a iubit foarte mult bunica. Fiindcă tatăl lui este român ortodox, artistul a fost botezat potrivit tradiției creștine. Totuși, nu este rom sută la sută.

Jean de la Craiova, mărturisiri despre originea sa

Jean de la Craiova (Dumitrache) este un cântăreț îndrăgit de români. Piesele sale sunt vesele și au mare priză la petreceri și pe Internet.

Invitat la Antena Stars, Jean de la Craiova a a mărturisit de ce a fost la un pas să își schimbe religia. El a dezvăluit că se trage dintr-o familie de evrei, dar nu a putut accepta să se convertească la iudaism.

Așadar, este jumătate evreu. Potrivit spuselor sale, mama lui era evreică, astfel că s-a pus problema să se convertească la iudaism. Însă credința în religia în care s-a născut l-a făcut să refuze orice idee în acest sens.

„Cred că fiecare om are o religie a lui. Eu sunt ortodox și trebuie să ai credință. Eu am un principiu: Dacă există Dumnezeu și ai credință cu atât mai bine, nu ai nimic de pierdut. E bine să crezi pentru că mai devreme sau mai târziu te va ajuta în ceea ce îți propui.

Eu sunt un tip credincios, îmi place să călătoresc în foarte multe țări cu multă istorie. Bunicii mei sunt evrei, au fost deportați, au fost la Auschwitz. Nu am vrut să îmi schimb religia.

Am căzut de comun acord să păstrăm cetățenia de români, aș fi fost altfel cetățean israelian cu acte. După mamă se spune că ești evreu, după tată nu ești considerat evreu. Iar bunica din partea mamei, evreică.”, a spus Jean de la Craiova, în exclusivitate pentru Antena Stars.

Jean de la Craiova și-a cunoscut rudele îndepărtate

Jean  de la Craiova şi-a iubit foarte mult bunica. Deşi evreică, aceasta nu a dorit niciodată să se mute în Israel. Ea s-a născut, a trăit şi a murit în România. “Bunica mea a ţinut relaţia strânsă cu sinagoga şi cu comunitatea evreiască”, a povestit Jean de la Craiova.

Înainte de Revoluţie, familia sa primea daruri din Israel, prin intermediul organizaţiilor evreieşti. Primeau frecvent pachete cu alimente şi cu haine, drept suport din partea neamurilor din Ţara Sfântă.

“Mi-am cunoscut personal toată familia din partea bunicii şi a mamei, verişoare, unchi, într-un turneu în Israel. Ba am fost şi la sinagogă. N-am înţeles mare lucru, dar a fost o slujbă unde s-a cântat frumos”, a povestit cântărețul.


Snoop Dog fumează, ascultă manele și pregătește două albume

Nu l-a ținut nici două luni. Dani Mocanu revine și a lansat un nou stil – manele creștine

Recomandarile noastre