Jill Biden, poveste de succes. Cum a ajuns la Casa Albă nepoata unor imigranți italieni

Jill Biden, poveste de succes. Cum a ajuns la Casa Albă nepoata unor imigranți italieni
Jill Biden este de o viață profesoară de engleză la colegiu, dar și o activistă împătimită în comunitatea sa. Soția celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite și viitoarea Primă Doamnă are o poveste de viață impresionantă în spate.

Este nepoata unor imigranți italieni și s-a născut Jill Tracy Jacobs pe 13 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Willow Grove, Pennsylvania, alături de părinții și cele patru surori mai mici. Tatăl ei, Donald, lucra la o bancă, iar mama ei, Bonny, era casnică. 

După absolvirea liceului în 1969, a început să studieze merchandisingul în modă la un colegiu din Pennsylvania. În aceeași perioadă s-a căsătorit cu bărbatul cu care începuse să se întâlnească la scurt timp după absolvire. Amândoi au decis să urmeze cursurile Universității din Delaware, unde Jill urma specializarea engleză, dar cuplul s-a îndepărtat și a divorțat în primul an de colegiu. 

A refuzat cererea în căsătorie a lui Joe Biden de cinci ori 

După un an de pauză al studiilor, Jill s-a întors la colegiu in anul 1975, atunci când l-a și cunoscut pe Joe, care la vremea aceea era senator al statului american Delaware. Acesta își pierduse prima soție Neilia, dar și fiica cu trei ani în urmă într-un accident de mașină în urma căruia cei doi fii ai cuplului, Hunter și Beau, au scăpat cu viață.   

După prima lor întâlnire, unde au văzut filmul „Un bărbat și o femeie”, Joe Biden a condus-o acasă și i-a strâns mâna, urându-i noapte buna lui Jill, iar aceasta se pare că ar fi sunat-o pe mama ei pentru a spune: „Mamă, am întâlnit în sfârșit un gentleman”.

Cererea a venit însă la doi ani distanță, când Joe Biden a cerut-o în căsătorie de cinci ori până când aceasta a acceptat. S-au căsătorit rapid, în același an într-o capelă din New York City și de atunci au fost nedespărțiți, Jill fiind un adevărat stâlp pentru viitorul președinte american, dar și o mamă pentru cei doi fii ai acestuia, Hunter și Beau. In 1981 cuplul a urat bun venit pe lume unei fetițe, Ashley. 

O forță a naturii

In cei 43 de ani de căsătorie Jill si Joe Biden au avut parte de bune și de rele, însă le-au depășit împreună. Un astfel de moment de cumpănă i-a prins în 2015, când Beau Biden a murit de cancer la creier. Pierderea a fost devastatoare pentru Jill, care a spus mai târziu: „Viața mea s-a schimbat într-o clipă. În timpul bolii sale am crezut cu adevărat că avea să trăiască, până în momentul în care a închis ochii, pur și simplu nu am renunțat niciodată la speranță”. 

Viitoarea Primă Doamnă este cu siguranță un exemplu de putere, optimism și fidelitate, fiind alături de soțul ei în toți acești ani atât pe parte personală cât și în carieră, aceasta sprijinindu-l de-a lungul drumului în toate decizile sale politice, lucru pentru care Joe Biden i-a fost mereu recunoscător, fapt demonstrat și prin modul în care acesta și-a început discursul de câștigător al ultimelor alegeri: „Buna, sunt soțul lui Jill Biden”, a salutat acesta audiența.