John Travolta spune adevărata poveste din spatele dansului său cu Prințesa Diana

John Travolta spune adevărata poveste din spatele dansului său cu Prințesa Diana
O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Așa se spune. Și tot așa au simțit și oamenii când au văzut fotografiile Prințesei Diana dansând cu John Travolta la Casa Albă pe 9 noiembrie 1985.

Ei bine, acum John Travolta dezvăluie culisele la aceste imagini, deoarece a spus povestea din spatele dansului cu regretata Diana, inclusiv modul în care fosta primă doamnă, Nancy Reagan, a fost implicată. John Travolta nu este chiar Cenușăreasa, dar cu siguranță a trăit o noapte direct dintr-o de carte de povești în acel an 1985.

Totul a început când a fost invitat la Casa Albă pentru a o întâlni pe Diana, a împărtășit John într-un clip din noua producție a PBS (post de televiziune non-profit din Statele Unite ale Americii), scrie Diply.com. „Am mers cu o atitudine foarte modesta în acel loc, eram ca un figurant într-o cameră de oameni foarte importanți”, a explicat Travolta.

Cine a fost „zâna bună” a lui John Travolta, care a facilitat dansul cu Lady Di

Mediatizarea a fost intensă  în jurul acestei vizite regale, deoarece a marcat prima vizită comună a Dianei și a Prințului Charles în Statele Unite.  La acea vreme, erau căsătoriți deja de patru ani. La fel ca Cenușăreasa din poveste, John Travolta a avut un ajutor decisiv la întâlnirea cu prințesa Diana datorită „zânei sale”, fosta primă doamnă, Nancy Reagan.

„În jurul orei 10 noaptea, Nancy Reagan m-a bătut pe umăr și mi-a spus: „Fantezia ei este să danseze cu tine”, și-a amintit John. Era omul perfect pentru acest job, având în vedere cv-ul său impresionant.  Și sincer, dacă o să credeți că a dansat doar în „Grease”, vă înșelați. „Saturday Night Fever” a apărut în 1997, unde a jucat rolul dansatorului disco, Tony”.

„Și am spus: „Ei bine, desigur. Cum facem sa se întâmple asta?”, a continuat el. Și ea a răpuns: „Ei bine, pe la miezul nopții, voi veni să te iau și apoi te voi conduce la ea, apoi o vei invita la dans.”

Dansul mileniului

Vedeta din „Grease” a spus că inima a început să-i bată din ce în ce mai repede, cu mult timp înainte să interacționeze cu  Diana, așa cum stabilise cu Nancy. La momentul convenit John a întrebat-o pe Diana : „Vrei să dansezi cu mine?”  iar ea a spus „Da”. Când s-au mutat pe ringul de dans al Cross Hall de la Casa Albă, John a spus că întreaga audiență s-a retras pe margine. „Am dansat timp de 15 minute”, își mai amintește celebrul actor.

Când momentul magic s-a încheiat, John Travolta și-a amintit că s-a simțit ca într-un basm.

„A fost un moment de carte de povești. Ne-am înclinat când s-a terminat melodia și, ea a plecat, lucru pe care l-am făcut și eu iar eu, iar mai apoi trăsura mea s-a transformat într-un dovleac”, a povestit el râzând, în aceeași emisiune.

Fotograful oficial de la Casa Albă, Pete Souza, a fost acolo pentru a surprinde fiecare moment. A făcut unele dintre cele mai emblematice fotografii realizate vreodată. În seria iconică de fotografii, Travolta arăta elegant într-un costum negru, în timp ce Diana purta celebra ei rochie de seară Victor Edelstein, de culoare albastru închis, accesorizată cu accente glamour: un colier cu safir, diamante și perle precum și cercei asortați.

„Deși a fost sfioasă la început, emoția ei a dispărut în momentul în care a început să danseze. Îi plăcea să danseze și aducea bucurie pură tuturor celorlalți făcând asta”, a spus Debbie Frank, o prietenă apropiată a Dianei. „A avut capacitatea deosebită de a gândi în afara protocolului si a poziției sale și mai mereu de a acționa în funcție de sentimentele care o animau”, a mai adăugat ea.