Actorul  Johnny Depp a pierdut luni procesul intentat tabloidului britanic The Sun pentru un articol care ziariștii l-au numit „bătăuş de soţie”. După audierile maraton din vară, în care întreaga viață de familie a lui Depp a fost pusă pe tapet, un judecător de la Curtea Supremă din Londra a decis că acuzaţiile publicate în acel cotidian erau „substanţial adevărate”, informează Reuters.

Johnny Depp, în vârstă de 57 de ani, a devenit celebru prin rolurile interpretate într-o serie de filme de mare succes, precum „Edward Scissorhands” (Edward Mâini-de-foarfece) şi cele din franciza „Pirates of the Caribbean” (Piraţii din Caraibe).

El a dat în judecată News Group Newspapers, editorul tabloidului The Sun, şi pe unul dintre jurnaliştii acestuia, Dan Wootton, pentru un articol publicat în anul 2018 în care se afirma că actorul a fost violent cu cea de-a doua soţie a lui, actriţa Amber Heard, în vârstă de 34 de ani.

Depp și Heard s-au acuzat reciproc de violență conjugală

În cadrul unor audieri organizate timp de trei săptămâni la Curtea Supremă din Londra în luna iulie, judecătorul Andrew Nicol a ascultat mărturiile depuse în instanţă de Johnny Depp şi de Amber Heard despre căsnicia lor turbulentă, presupuse infidelităţi, stilul de viaţă hedonist şi lupta actorului american cu dependenţa de alcool şi de droguri.

Au mai fost aduse în discuție şi disputele lor marcate de accese de furie și violență. Cei doi foşti soţi s-au acuzat reciproc de comiterea unor acte de violenţă conjugală.

Sentință fără drept de apel

„Accept ipoteza conform căreia pârâţii au demonstrat că textele publicate de ei erau substanţial adevărate. Ca urmare, această cauză este respinsă”, a precizat judecătorul Andrew Nicol în sentinţa sa. Această sentință, mai scrie presa britanică, ar putea avea un impact major asupra reputaţiei şi viitoarei cariere artistice a actorului.

„Victimele abuzurilor domestice nu trebuie niciodată să fie reduse la tăcere, iar noi îi mulţumim judecătorului pentru atenta lui analiză, iar lui Amber Heard pentru curajul de a depune mărturie la tribunal”, se afirmă într-o declaraţie publicată de tabloidul The Sun.

Detaliile unei căsnicii turbulente

Așa cum Rețete și vedete a relatat pe larg, Amber Heard a dezvăluit în instanţă că, după ce consuma droguri şi alcool, Johnny Depp se transforma într-un alter ego gelos, căruia îi spunea „monstrul”. Ea a detaliat 14 incidente extrem de violente. În timpul acestora, susține actrița, Johnny Depp a sugrumat-o, a lovit-o cu pumnul, cu palma, cu capul şi chiar a strangulat-o.


Pe de cealaltă parte, Johnny Depp a declarat în instanţă că nu a fost niciodată violent cu fosta lui soţie. Starul american susține că aceasta a minţit public şi că de fapt ea l-a agresat fizic în multe ocazii. El susține că şi-a pierdut vârful unui deget după ce Amber Heard l-a lovit cu o sticlă de votcă în timpul unei dispute în Australia.

De asemenea, Johnny Depp a demarat un alt proces pentru defăimare la un tribunal din statul american Virginia, în cadrul căruia solicită de la Amber Heard despăgubiri de 50 de milioane de dolari pentru un articol pe care actriţa l-a publicat în The Washington Post. Cazul defăimării urmează să fie judecat anul viitor, dar echipa juridică a lui Heard a cerut acum unui judecător să-l oblige pe Depp să se prezinte pentru a face o depoziție în fața Curții.

În documentele legale depuse la o instanță din Virgina – statul în care este publicat Washington Post – echipa lui Heard susține că a făcut „eforturi ample” pentru a confirma o dată cu Depp pentru o dată a audierii sale. Cu toate acestea, ei sugerează că Depp nu se va pune la dispoziție decât după ce va termina filmarea noului său film Fantastic Beasts în februarie 2021.

Sursa foto: Instagram

Amintiri cu Leo Iorga. S-a luptat cu cancerul timp de 8 ani de zile

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri