Judecătoare suspendată după ce a apărut aproape goală la ședința de judecată

Judecătoare suspendată după ce a apărut aproape goală la ședința de judecată
O judecătoare devenită celebră pentru că a distribuit o serie de fotografii mai puțin compatibile cu poziția ei socială pe rețelele de socializare a primit o suspendare de trei luni, săptămâna aceasta, după ce a comis-o din nou. De data aceasta, grav. Ea a apărut pe jumătate goală, în pat, fumând, în timpul unei ședințe de judecată desfășurată online.

Comisia de disciplină judiciară din Norte de Santander, Columbia, a hotărât zilele trecute că judecătoarea Vivian Polania, o judecătoare suspendată pentru apariție indecentă, a încălcat mai multe reglementări administrative. Magistrata în vârstă de 34 de ani a apărut în toată presa națională, săptămâna trecută, după ce a apărut într-un apel pe platforma Zoom, în timpul unei ședințe de judecată, purtând pe ea doar lenjeria intimă ei și pufăind o țigară.

Ea era chemată să judece într-un proces referitor la un atentat cu mașina cu bombă care vizează o brigadă a armatei. Evenimentul avusese loc în orașul Cúcuta în iunie 2021. Videoclipul judecătoarei îmbrăcată sumar a devenit rapid viral și a determinat comisia de disciplină să lanseze o investigație.

Potrivit hotărârii comisiei, document care numără 16 pagini, Polania și-a ținut camera oprită timp de aproape o oră înainte de a o porni, în timpul ședinței de judecată. Judecătoarea a pornit camera din greșeală, dezvăluind că stătea întinsă în pat într-o stare „deplorabilă”, arătând „dezordonată cu ochi adormiți” și murmurând discursul.

Când un avocat prezent la ședință i-a atras atenția judecătoarei că are camera pornită, Polania a oprit rapid dispozitivul. Comisia a precizat că decizia de a o plasa pe Polania în concediu fără plată până în februarie a fost luată după ce s-a stabilit că nu era aptă să-și îndeplinească atribuțiile. În sensul că nu a respectat părțile la ședință și nici codul vestimentar judiciar.

„O astfel de situație nu este în concordanță cu grija, respectul și circumspecția cu care un judecător al republicii trebuie să facă justiție, denotă o lipsă evidentă de respect din partea funcționarului”, se arată în hotărâre.

Fotografii în ținute sumare, pe Instagram

Pe de altă parte, Polania a rupt tăcerea în urma scandalului declanșat de videoclip. Ea neagă că era pe jumătate goală. Și susține că a fost nevoită să se întindă în timpul audierii pentru că a suferit un atac de anxietate. Și avea tensiune arterială scăzută. Vorbind pentru Blu Radio, Polonia a spus că a fost extrem de suprasolicitată emoțional în ultima perioadă. De asemenea, ea a susținut că a fost hărțuită de mult timp de colegii săi judecători din Cúcuta. Și chiar amenințată cu acțiuni disciplinare din cauza felului în care se îmbracă.

Conform presei internaționale, Polania a fost investigată anterior pentru că a distribuit fotografii indecente. Ea apărea în ținute BDSM și lenjerie intimă. Totodată și-a afișat cele 37 de tatuaje corporale pe pagina ei de Instagram. Pe această rețea de socializare, judecătoarea avea peste 30.000 de urmăritori până când contul a fost dezactivat săptămâna aceasta. Pe numele ei există însă alte conturi, pline de imagini evocatoare.

Judecătoarea suspendată se apără

Într-un interviu acordat publicației columbiene Semana, judecătoarea a spus că, atunci când a sosit prima dată la Cúcuta, nu suporta să poarte pantaloni din cauza căldurii. Așa că a optat să poarte pantaloni scurți și tricouri. Acest lucru, a mai menționat magistrata, i-a făcut pe unii oameni, din în jurul ei, să se simtă inconfortabil.

În același timp, ea a descoperit CrossFit, iar practicarea regimului intens de fitness i-a schimbat forma corpului, așa că a început să poarte rochii „lungi, elegante” când mergea în  Palatul de Justiție.

Dar Polania a susținut că noile ei alegeri vestimentare au fost, de asemenea, criticate. I s-a reproșat că erau prea incitante. Și a fost îndemnată să se acopere cu o ținută cerută de poziția ei judiciară. „M-am săturat să fac pe plac oamenilor în detrimentul liniștii mele  sufletești”, a concluzionat judecătoarea.

Sursa foto: Instgaram, NYPost.com

Recomandarile noastre