La Timișoara, în Evul Mediu. Urmează Festival Medieval la Castelul Huniade

La Timișoara, în Evul Mediu. Urmează Festival Medieval la Castelul Huniade
Muzeul Național al Banatului  organizează a II-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade.  Astfel, în perioada 24 – 26 iulie, spectatori de toate vârstele sunt invitați la evenimentul care va reînvia atmosfera Evului Mediu. Participarea este liberă.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost creat din dorința de a celebra istoria, transpunând orașul într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri și meșteșugari iscusiți, transmit organizatorii.

Povestea zmeului care răpește fetele frumoase

Spectacolele puse în scenă sunt prezentate în premieră. Vineri, 24 iulie, va fi interpretată povestea zmeului care le răpește și le mistuie în foc pe fetele din neamul Primilor Oameni.  Va fi o reprezentație cu cavaleri și dragoni pusă în scenă de trupa Peregrinii, în stilul teatrului pirotehnic, au ajutorul celor de la Amor Flammis.

Sâmbătă se va prezenta „Knightsdream, ultimul vis”, o altă poveste medievală despre destinul unui cavaler rătăcitor, a cărui viață pierdută pe câmpul de luptă poate fi întoarsă din drumul ei spre neant, o saga ce se transformă într-un basm gotic dintr-o altă lume. Un show pirotehnic narativ pe muzică live marca Peregrinii & Deep6Project.

Concurs de bucătărie medievală

Festivalul va găzdui și un concurs de bucătărie medievală, unde accentul se va pune în egală măsură pe arome și gust, dar și pe corectitudinea istorică a rețetelor: Ospățul Craiului Carol. Inclusiv bucătăriile în care se va prepara mâncarea sunt amenajate după tipicul medieval. În final, bucatele vor fi prezentate în cadrul unui banchet/ospăț, la care sunt invitați toți participanții.


A fost testat un nou medicament pentru COVID-19 cu rezultate remarcabile

Exploziv! Un polițist alimenta cu droguri orgiile cu minore la care participa


Festivalul Medieval al Castelului Huniade se va desfășura în parcul castelului din Piața Huniade.

Program cu turnir și meșteșuguri

Vineri, 24 iulie, se vor monta taberele și atelierele în curtea Castelului Huniade, realizând un muzeu viu, cu actori îmbrăcați în haine medievale, care respectă adevărul istoric. Seara se va deschide evenimentul printr-un spectacol de foc și muzică, pentru 30 minute. Participanții vor fi invitați în fața scenei, pe scaune, la distanță de 2m între ele.

Sâmbătă și duminică (25 – 26 iulie) vor fi zile pline pentru vizitarea atelierelor. În fața fiecărui atelier se vor amplasa scaune, cu respectarea distanțării, pentru ca publicul să poată  vedea diferitele momente puse în scenă de actori (atelier pielărie, atelier caligrafie, bucătărie medievală, jocuri de societate medievale, etc). Participanții au posibilitatea să pună întrebări și să discute cu istoricii Muzeului Național al Banatului. Se vor face, de asemenea, prezentări de armament și costume.

În plus, pe durata festivalului va fi creat un ring de luptă, iar oamenii vor fi așteptați să se așeze pe scaune pentru a privi o reconstituire a unui turnir. De asemenea, sâmbătă seara vom încheia ziua cu spectacol de muzică și foc.

Sursa foto: Muzeul Național al Banatului