Comunicatul Comitetului Olimpic a căzut ca un trăsnet, cu puțin timp înainte de începerea compeiției de la bârnă, unde Larisa Iordache urma să participe.
”Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mişcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiţii. Toţi suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Ştim că în condiţii normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, a transmis COSR.
Gimnasta noastră a făcut eforturi mari ca să se recupereze în urma accidentărilor suferite în ultimul an. A plecat la Jocurile Olimpice de la Tokio, împreună cu antrenorii săi Cristian și Loulou Moldovan, convinsă că a depășit trauma accidentării care a ținut-o imobilizată la pat zeci de zile. Din nefericire, în timpul unui antrenament din satul olimpic, gimnasta a suferit o nouă accidentare. A fost retrasă din alte competiții pentru o perioadă de refacere, care să-i permită să concureze azi la bârnă, aparat pe care-l stăpânea și care era sigură că i-ar fi adus o medalie. Ghinion! Glezna nu era refăcută, iar o nouă accidentare ar fi putut să aibă efecte ireversibile.
Medicul dă detalii despre ce s-a întâmplat
A încercat să se încălzească, însă nu poate împinge în picior. Ea, antrenorii și medicul au luat decizia ca Larisa să nu concureze în finala de la bârnă de la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.
Lacrimile și durerea din sufletul gimnastei noastre nu le-au văzut mulți români, dar ele au existat. Jurnalistul Dorin Chioțea de la TVR a surprins momentele dramatice într-o fotografie.
Tot el i-a luat o declarație lui Dan Tănase, medic primar Ortopedie si coordonator al Lotului Olimpic: „Larisa Iordache are o entorsă mediotarsiană la piciorul drept, care nu a putut fi ameliorată în ultima săptămână. S-au încercat toate protocoalele medicale existente, tratament cu antiinflamatorii, inclusiv s-au făcut toate investigatiile posibile. Are nevoie de minimum două săptămâni de pauză. Entorsa e cu atât mai problematică cu cât e apărută peste o artroză cauzată de activitatea de performanță”.
Trebuie reamintit că Larisa Iordache a avut trei operații la tendonul ahilean stâng, peste care a trecut cu bine, reapucându-se de gimnastică dupa trei ani de pauză.
Larisa, urmărită de un ghinion fantastic
E atât de greu de acceptat ca întâmplările rele ale vieții, ghinioanele – cum le zicem, să se țină de capul unui om. Larisa Iordache este un astfel de exemplu.
La Campionatul mondial i s-a rupt tendonul lui Ahile la încălzire. Luni de recuperare. La Jocurile Olimpice, s-a accidentat după ce a tras tot anul cu recuperarea fizică și să se antreneze pentru a fi în formă la Tokio.
Iar peste toate acestea, chiar înainte să plece la Tokio, Larisei i-a murit mama, omul cel mai drag ei.
Mesajul emoționant al gimnastei
După anunțul de retragere și după ce lacrimile s-au scurs, Larisa Iordache a postat pe Facebook un text emoționant adresat fanilor.
„Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!
Este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul.
Însa drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată.
Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic.
Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru ca indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta, chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi.
Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook