Laura Bretan și Jose Carreras, în duet senzațional la Oradea. Citiți mesajul marelui tenor!

Laura Bretan și Jose Carreras, în duet senzațional la Oradea. Citiți mesajul marelui tenor!
Laura Bretan nu va uita niciodată ziua în care a urcat pe scenă alături de Jose Carreras în Piața Unirii din Oradea.

După patru ani de la ultima sa vizită în România, marele tenor Jose Carreras s-a reîntors. A făcut un duet senzațional cu Laura Bretan.

Laura Bretan și Jose Carreras, prieteni pentru totdeauna

Iubitorii de frumos au putut să participe la unul dintre cele mai frumoase spectacole. În Piața Unirii din Oradea, au răsunat două voci de aur: Laura Bretan și Jose Carreras. Cei doi artiști celebri au avut un concert de două ore, acompaniați de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului spaniol David Gimenez.

Ultima piesă a avut patru bis-uri

Spectatorii au fost pur și simplu în delir, iar la ultima piesă, Amigos para siempre, aceștia nu i-au lăsat pe artiști să părăsească scena până ce nu au făcut patru bis-uri. Ulterior, Laura a scris pe pagina ei de socializare:  „Prieteni pentru totdeauna”.

„Mă bucur că pot să cânt alături de un artist atât de tânăr, o doamnă în devenire”

La conferința de presă dinaintea spectacolului, Jose Carreras a mărturisit că este extrem de fericit că a revenit în țara noastră. Artistul a afirmat totodată că se bucură enorm pentru că va cânta alături de o doamnă în devenire. „Ne place să venim în România.

Ne place să venim datorită căldurii pe care o simţim din partea publicului şi pentru că aveţi un public educat. Foarte important pentru un artist. Ultimul concert în România a fost, cred, în 2017, la Bucureşti şi la Cluj. Ne bucurăm foarte mult să fim aici”, a declarat José Carreras sâmbătă, la conferinţa de presă.

Tinerii precum Laura sunt viitorul muzicii şi cea mai importanţă obligaţie pe care o avem este să le împărtăşim experienţa şi cunoştinţele noastre. Mă bucur că pot să cânt alături de un artist atât de tânăr, o doamnă în devenire. Și cred că responsabilitatea noastră ca generaţie mai veche de artişti este să putem să ne împărtăşim experienţele. Pentru ca în acest fel să menţinem şi să ducem pe mai departe un nivel de calitate al actului cultural”, a spus tenorul.

„Îi mulțumesc din suflet pentru iubirea pe care mi-a dăruit-o”

După spectacolul care a fost un adevărat regal, Laura a mărturisit că a simțit iubirea pe care Jose Carreras i-a transmis-o. Artista a afirmat că-și dorește enorm să mai concerteze odată împreună. „M-am simţit foarte, foarte bine! (…) Domnul Carreras este foarte „welcoming” şi îi mulţumesc din suflet pentru iubirea pe care mi-a dăruit-o.

A fost foarte deschis. Mi-a plăcut foarte tare şi sper că va mai reveni în România. Şi să mai concertăm împreună. Despre orchestră pot să spun că este una dintre cele mai bune cu care am lucrat. Am simţit o conexiune între noi şi asta e foarte important pe scenă”, a afirmat Laura Bretan pentru Agerpres.

Sursă foto: ok magazine, bihor, evz