Simona Ionescu / Redactor Șef

Lavinia Șandru revine. A lăsat politica și a dat lovitura în Bulgaria

Lavinia Șandru revine. A lăsat politica și a dat lovitura în Bulgaria
A dispărut de ceva vreme din viața publică și nimeni n-a mai știut cu ce se ocupă. Iată că Lavinia Șandru s-a reinventat la 45 de ani și a făcut-o bine de tot.

Divorțul de Darius Vâlcov, cu care are o fetiță nu a dărâmat-o. A închis ușa politicii și a deschis-o pe cea a televiziunii. A luat-o încet-încet, a învățat din mers cum se realizează o emisiune tv, și mai mulți ani am văzut-o pe Realitatea Tv, TVR și pe internet.

De cel puțin un an, însă, numele Lavinei Șandru nu a mai apărut pe nicăieri. Acum am aflat că în tot acest timp nu a stat cu mâinile în sân. Lavinia Șandru s-a reîntors în timp, la vremea studenției sale și la anii când urca pe scena de teatru. Și a intrat într-un proiect frumos, alături de maestrul Mihai Mălaimare, care acum a fost încununat de premii.

În timp ce, în multe state europene cinematografele rămân închise,

La Varna, în Bulgaria, a avut loc primul festival de film de anvergură internațională de la începutul pandemiei ale cărui proiecții s-au desfășurat exclusiv indoor. Este vorba de festivalul “Love is folly”, cel mai important festival de film din țara vecină, ajuns la ediția cu numărul 28.

România a fost reprezentată în selecția oficială a festivalului de filmul “Ana. Ana Simion”, proiectat în premieră la Varna și care marchează alte două premiere: debutul regizoral pentru un film de lung-metraj al cunoscutului actor Mihai Mălaimare și debutul într-un rol principal al Laviniei Șandru.

Acest premiu pentru debut, acordat de juriul festivalului de la Varna înseamnă un prim mare pas în noul drum pe care a început să pășească actrița Lavinia Șandru. În film, ea o întruchipează pe Ana Simion, o figură emblematică a rezistenței anticomuniste din Argeș în primii ani de după instaurarea regimului comunist în România. Timp de 18 ani, Ana Simion a fost urmărită și terorizată de Securitate pentru sprijinul dat partizanilor anticomuniști din zona Câmpulung-Muscel, fiind în cele din urmă arestată și aruncată în temnițele comuniste.

Premiul pentru cel mai bun film al festivalului de la Varna a revenit filmului finladez “Helene”, in regia lui Antti Jokinen. Organizatorii au comunicat că, la filmele proiectate în cadrul festivalului, au fost prezenți în acest an peste 10.000 de spectatori plătitori, limitat în raport cu edițiile anterioare de regulile de distanțare impuse de organizatori din cauza pandemiei.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre