Lavinia Șandru și Mihai Mălaimare, într-o premieră cinematografică la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Lavinia Șandru și Mihai Mălaimare, într-o premieră cinematografică la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste
Lavinia Șandru nu-și abandonează cariera de actriță, chiar dacă e moderatoarea unei emisiuni tv. Politica a pus-o în cui demult, dar e prezentă în viața cetății cu proiecte culturale. Curând o vom vedea într-un nou film.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved, care va avea loc în perioada 10-12 septembrie în Cetatea Neamțului, va marca premiera națională a filmului „Șnițele înaripate”. Protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Pentru Lavinia Șandru este al doilea rol principal într-un film de lung metraj, după cel făcut în filmul „Ana. Ana Simion”. Pentru această interpretare, Lavinia Șandru a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Așadar, după cum se observă, Lavinia, absolventă a Institutului de Teatru, face bine ce face ca actriță. Într-un scurt interviu, ne-a dezvăluit și care va fi cel de-al treilea film al său.

Sub semnul iubirii dintre Veronica Micle și Mihai Eminescu

Festivalul B.LOVED, „cel mai romantic festival de film din Romania”, se află în acest an la cea de-a IV-a ediție.

Alegerea ca gazdă a acestei ediții a orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că acesta a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

O acțiune de top a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.

„Șnițele înaripate”, o comedie romantică. Lavinia Șandru: „Sunt sigură că va avea un mare succes la public”

-Lavinia Șandru, cum ai ajuns să joci în acest film?

-Nici mie nu-mi vine să cred că am ajuns să joc în acest film, ca printr-o minune. Producătorul filmului, Titi Popescu, m-a văzut jucând-o pe Doamna Clara în Vlaicu Vodă, iar a doua zi după spectacol m-a sunat împreună cu Mihai Mălaimare să-mi propună rolul. Cu Mihai fusesem și colegă în comisia de cultură din Camera Deputaților și făcuserăm împreună multe proiecte, așa că ne știam bine. Cred că mai mult și mai mult mi-a plăcut echipa cu care am avut ocazia să joc. Adevărații profesioniști, care știu exact ce au de făcut, nu vin niciodată nepregătiți la filmări și mai ales nu pierd timpul fără sens. Am avut ocazia să lucrez cu un producător și un regizor cu care mă voi mândri de câte ori voi avea ocazia.

Ce ti-a plăcut cel mai mult la rolul acesta? E mai puternic decât cel din primul film, pentru care ai fost și premiată?

-Nu știu dacă pot spune că rolul acesta e mai puternic decât cel cu care am fost premiată. Și rolurile sunt diferite așa cum filmele sunt total diferite. “Șnițele înaripate” e o comedie romantică și sunt sigură că va avea un mare succes la public.

Ediția de anul acesta nu este o ediție concurs, este doar o ediție panoramă, dar sperăm ca la anul să ne putem întoarce la ediții normale. Pandemia ne-a cam dat planurile peste cap.

Te vei canaliza spre film mai mult decât spre teatru?

-Dacă ar fi să aleg între film sau teatru, nici nu aș ști dacă aș putea să aleg ceva. Nu aș putea să aleg. Mă simt minunat și pe scenă și în fața camerei.

-Dar sigur va exista un următor film… Curând?

-Abia aștept să-ți vorbesc despre cel mai recent film la care am filmat. Cred că va ajunge la public la începutul anului viitor, dacă vremurile ne vor permite. E vorba de “Maria Tănase”, iar eu sunt Maria.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre