Legea a decis. Ce se întâmplă cu cei care au bilete la festivaluri

Legea a decis. Ce se întâmplă cu cei care au bilete la festivaluri
Legea privind activitățile culturale, festivalurile şi proiecţiile cinematografice ce urmau a fi susţinute pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost promulgată. Iată ce se întâmplă cu cei care au bilete la festivaluri și nu le-au putut folosi.

Administrația Prezidențială a anunțat că Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 174/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, scrie evz.ro 

„Pentru evenimentele şi activităţile culturale, festivalurile şi proiecţiile cinematografice ce urmau a fi susţinute pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă, în care se suspendă dreptul de organizare a acestor evenimente de către autorităţile competente, urmează să se aplice următoarele reguli. În cazul reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va putea folosi biletul de acces achiziţionat, beneficiind de toate drepturile conferite de biletul de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului. 

Termenul de aducere la cunoştinţa publicului a datei reprogramării evenimentului sau festivalului este de maximum 6 luni de zile de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor şi festivalurilor”, prevede legea.

Ce se întâmplă cu cei care au bilete la festivaluri. Cum își pot primi banii înapoi 

Potrivit unor prevederi din actul normativ, în cazul anulării sau reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul va primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită, voucher ce va fi folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, conform unui regulament comunicat de către organizator.

În cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii până la epuizarea termenului de 6 luni de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului în termen de 90 de zile calculat din ultima zi a termenului de reprogramare, mai stipulează actul normativ. 

„Dreptul de organizare şi, respectiv, participare la evenimente poate fi suspendat oricând şi pe perioadă nedeterminabilă, iar cum organizarea unui festival presupune pregătiri laborioase, este imposibil de stabilit o dată fixă, astfel încât propunem o perioadă de timp în care aceste pregătiri, invitaţii, anunţarea cumpărătorilor de bilet să se poată derula”, se menţionează în raportul comisiei de specialitate în motivarea amendamentului.

Recomandarile noastre