Liderul cecen Kadîrov se visează Zelenski. A ajuns să-l copieze în cel mai pueril mod

Liderul cecen Kadîrov se visează Zelenski. A ajuns să-l copieze în cel mai pueril mod
Ramzan Kadîrov, liderul cecen s-a apucat de actorie, imitându-l într-un mod jenant pe președintele Ucrainei. În timp ce luptătorii ceceni sunt pe front, de partea forțelor invadatoare ruse, ucigând oameni nevinovați, lui Kadîrov îi arde de glume. Autoproclamatul președinte al Republicii Cecenia (parte a Federației Ruse) stă acasă, departe de bătăliile sângeroase de pe front și se filmează.

El a angajat un actor care să joace rolul lui Volodimir Zelenski (și el fost actor de comedie, înainte să devină președinte) și a înregistrat o scenetă de prost gust în Palatul Prezidențial din Groznîi. Mai mult, într-un nou episod publicat pe Telegram, liderul cecen performează el însuși.

În filmuleț, șefului „armatei Tik Tok”, așa cum îi numesc luptătorii ucrainieni pe cei ceceni, Kadîrov și falsul Zelenski au un schimb de replici, ca urmare, chipurile, a presupusei capitulări, înregistrată într-un material anterior.

Șeful „armatei Tik Tok” are o rusă precară

Dezorientat, speriat, falsul Zelenski, având cătușe pe mâini și nasul cu praf alb, este adus în camera în care se află actorul principal Kadîrov, tolănit pe un scaun, în trening cu însemnele oficiale ale statului. La întrebarea „bietului Zelenski”: „Stai, ce s-a întâmplat, unde mă duceți, ohhhhh?”, răspunde chiar marele bărbat al Ceceniei.

„Eu doar am spus că următoarea oprire este în Groznîi. Corect, uite, ești în Groznîi.”

Ziariștii comentează că dictatorul cecen arată o cunoaștere destul de precară a limbii ruse din partea lui Kadîrov.

„Am așa, o chestiuță, o fantastică resursă…”

Falsul Zelenski își cere, umil, iertare și speră la un post de santinelă în batalionul Ahmat:

„Corect ați spus, sunt aici. Ramzan Ahmatovici, iertați dobitocul, eram prost, eram tânăr și înfierbântat, în general înfierbântat. Ramzan Ahmatovici, vă rog să mă luați și pe mine în batalionul Ahmat, ca santinelă. Eu am așa o chestiuță, o fantastică resursă care-mi permite să identific dușmanul peste tot. Iar atunci când o să-l văd, o să țip: Ahmat este puterea! Și dușmanul va face pe el de frică și va fugi!”

Kadîrov îi răspunde cu emfază: „Așteaptă, batalionul Ahmat la noi este deja format. NATO recrutează din ăștia, de felul tău, acolo. Cară-te cu asta, cu ce ai tu acolo, ‘făina’ aia albă de la nas! Acolo vă e locul, al vostrul, al trădătorilor.”

Propaganda rusă e perpetuată

Din adăpostul palatului său, Ramzan exploatează în aceste înregistrări penibile propaganda rusă. Scenariștii ceceni argumentează invazia Rusiei prin faptul că „naționaliștii ucraineni” masacrează civilii în timp ce sunt drogați, iar soldații ucraineni au rezistat în Azovstal sau Azot, pentru că ar fi consumat substanțe psihoactive care îi fac nu simtă frica și durerea.

Ahmat Kadîrov (1951-2004) a șef al Republicii Cecene Icikeria în timpul și după Primul Război Cecen. La începutul celui de-al Doilea Război Cecen, a trecut de partea rușilor. Ahmat și-a pierdut viața în urma unui atentat cu bombă, organizat de naționaliștii ceceni (islamiști) la Groznîi, iar fiul său, Ramzan i-a urmat la putere.