Linda Evangelista începe să încaseze de la compania care a desfigurat-o

Linda Evangelista începe să încaseze de la compania care a desfigurat-o
Fostul top-model Linda Evangelista a soluționat procesul cu o companie cosmetică, după ce a susținut că procedura cosmetică a acesteia a lăsat-o „permanent deformată”. La 10 luni de la deschiderea procesului, modelul a fost convins să își retragă plângerea.

La mijloc ar fi vorba de o despăgubire generoasă. Detaliile înțelegerii nu sunt însă cunoscute. Amintim că Linda Evangelista, celebrul supermodel, acum în vârstă de 57 de ani, a declarat în septembrie anul trecut că a avut o reacție adversă la o procedură de reducere a grăsimii localizate la nivelul feței. Ea a făcut intervenția în urmă cu cinci ani, iar ulterior, în loc să aibă un chip mai suplu, a descoperit că i-au crescut de fapt celulele adipoase.

„Sunt încântată că am rezolvat cazul”, a scris ea pe Instagram, spunându-le celor 1,2 milioane de urmăritori ai săi că desfigurarea în urma procedurii a fost motivul pentru care a dispărut din ochii publicului, arată BBC.com. Termenii înțelegerii nu au fost făcuți publici. BBC a cerut atât modelului, cât și companiei mamă care a realizat procedura, Allergan, să comenteze informația, însă răspunsurile nu au fost punctuale.

Linda Evangelista a suferit intervenții chirurgicale dureroase

Modelul canadian a declarat anul trecut că a suferit „două intervenții chirurgicale corective dureroase și nereușite” după ce procedura de slăbire a avut efectul opus. „Pentru fanii mei care s-au întrebat de ce nu am lucrat în timp ce carierele colegelor mele au prosperat, motivul este că am fost brutal desfigurată de… o procedură care a făcut opusul a ceea ce a promis”, a explicat Evangelista.

Ea a precizat că efectul secundar pe care l-a experimentat „nu numai că mi-a distrus mijloacele de trai, dar m-a trimis într-un ciclu de depresie profundă, tristețe profundă și cele mai joase adâncimi ale urii de sine. În acest proces am devenit o persoană retrasă”.

Procedura nechirurgicală la care a apelat este criolipoliza. Aceasta se folosește la scară largă. Criolipoliza presupune expunerea zonei tratate la temperaturi scăzute pentru a reduce depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului. În cazul ei, celulele adipoase, în loc să se dizolve, au început să se înmulțească, acesta fiind un efect secundar considerat o excepție extrem de rară.

Efectele adverse ale criolipolizei, urme peste ani

Linda Evangelista a devenit faimoasă în anii 1990, făcând parte dintr-un grup de supermodele emergente, care au apărut pe podiumurile de lux din întreaga lume și pe coperta revistei de modă Vogue. De asemenea, a apărut într-un videoclip al lui George Michael alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford și Christy Turlington.

Modelul a păstrat un profil mai puțin public în ultimii ani, postând rareori imagini noi cu ea pe rețelele de socializare. În puținele fotografii pe care le-a postat, fața îi este adesea parțial ascunsă de un văl sau o pălărie.

Linda Evangelista în campania Fendi

Iar după ce a rezolvat problema veniturilor, Linda Evangelista face iarăși ceea ce îi plăcea: la 57 de ani, a semnat un nou contract pentru un brand de lux.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Modelul apare în cea mai nouă campanie pentru Fendi, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la apariția celebrului model de poșetă Baguette.

Sursa foto: Instagram