Simona Ionescu / Redactor Șef

Liviu Dragnea se întoarce în atelierul auto ca să repare mașini. Ce mai are însă de ispășit

Liviu Dragnea se întoarce în atelierul auto ca să repare mașini. Ce mai are însă de ispășit
Fostul lider al PSD a primit, în sfârșit, o veste bună în pușcărie! Judecătorii i-au redat dreptul la muncă. 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a pierdut procesul cu Liviu Dragnea. Acesta s-a adresat justiției după ce conducerea ANP i- interzis dreptul la muncă. ANP a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu jurnalistei Anca Alexandrescu, fosta lui consilieră, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Magistraţii au decis azi, 15 septembrie, că lui Dragnea i-a fost îngrădit dreptul la muncă, decizia fiind definitivă.

„În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul Dragnea Nicolae Liviu. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 684/I9.08.2O20 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020″, se arată în decizia instanţei.

Pe de altă parte, într-un proces separat, Judecătoria Sectorului 5 a menţinut alte sancţiuni disciplinare luate de penitenciar împotriva lui Dragnea.

„În baza art. 104 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul Penitenciar Bucureşti Rahova împotriva încheierii nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.
Reţine în sarcina intimatului Dragnea Nicolae Liviu săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de dispoziţiile art. 81 lit.l) şi dispoziţiile art. 82 lit q) din Legea nr. 254/2013. Menţine sancţiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, au hotărât magistraţii.

Art. 81 lit.l) din Legea nr. 254/2013 prevede: „Persoanele condamnate au următoarele obligaţii: (…) să respecte orice altă obligaţie care rezultă din prezenta lege, din regulamentul de aplicare a acesteia, din ordinele şi deciziile emise în baza acestora şi din Regulamentul de ordine interioară al penitenciarului”, iar art. 82 lit.q) stipulează: „Persoanelor condamnate le sunt interzise: (…) utilizarea în mod necorespunzător sau în alte scopuri a bunurilor puse la dispoziţie de administraţia penitenciarului”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre