Locuri blestemate din România. Sunt chinuite de sufletele celor care nu-și găsesc liniștea

Locuri blestemate din România. Sunt chinuite de sufletele celor care nu-și găsesc liniștea
Clădiri unde fantomele se plimbă nestingherite, cimitire sau păduri întunecate unde paranormalul face parte din peisaj. Unde veți găsi așa ceva?

România rămâne o țară cu o istorie veche în ceea ce privește fantasticul. Iată câteva dintre locurile considerate cu adevărat ciudate.

Locuri blestemate din România. Sunt chinuite de sufletele celor care nu-și găsesc liniștea

Cine aude despre conacul bântuit al boierului Constantin Pociovălişteanu din Albeni se îngrozește. Pentru că legenda acestuia e cu adevărat tulburătoare. Legenda spune că boierul a avut multe crime la activ, iar locul ales era un conac situat în apropierea bisericii.

Se spune că acesta ar fi găzduit la un moment dat trei ciobani, cărora le-ar fi făcut felul în toiul nopții și le-a luat atât oile cât și banii. În timp ce agoniza, legenda susține că unul dintre ciobani ar fi luat sânge cu mâna și l-ar fi pus pe peretele camerei unde cei trei și-au găsit moartea.

Din acel momente, se spune că pe acel perete apar mereu urme de sânge dar și o mână. Aparițiile ciudate s-au păstrat în conac și după ce boierul a trecut la cele veșnice, iar urmașii acestuia au demolat chiar acea cameră în speranță că blestemul se va rupe. N-a fost deloc așa, pentru că urmele apăreau în alte camere. Cât privește galbenii luați de la sărmanii ciobani, orice se atingea de ei, se îmbolnăvea subit de epilepsie.

Straniul mormânt al unei mame cu șase copii

Un alt loc care tulbură este cimitirul Dumbrava din Buzău, unde se află un mormânt straniu al unei femei, care se spune că a murit plângând după ce i-au murit toți cei șase copii. Ansamblul funerar o înfățișează pe femeie care-și strânge cu disperare copiii la piept, iar atunci când e liniște, se spune că din străfunduri se aud plânsete de copii.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu adevărat, dar legenda spune că femeii îi mureau copii, la scurt timp după ce îi aducea pe lume, în ziua de Crăciun, și nimeni nu i-a putut da vreodată ajutor.

Sursă foto: adevărul