„Love Story”, filmul la care plângeau și bărbații

„Love Story”, filmul la care plângeau și bărbații
Cartea lui Eric Segal este groasă cât degetul mic. Ce poveste frumoasă! Cine nu a citit acestă carte sau nu a văzut filmul a pierdut una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, de la Romeo și Julieata încoace.

O cărticică ”de buzunar”, mică, a stat la baza celui mai frumos film  de dragoste din istoria cinematografiei mondiale. Este un film din 1970, în regia lui Arthur Hiller, cu Ali MacGraw și Ryan O’Neal în rolurile principale. Povestea a avut un impact enorm, filmul a avut succes ani de zile, coloana sonoră a rămas celebră până astăzi.

„Love Story”, filmul la care plângeau și bărbații

Love Story, adică o poveste de dragoste. Pare banal, dar filmul care a fost ecranizat după cartea cu acest nume a făcut milioane de spectatori să plângă, inclusiv bărbați.

”Dragostea înseamnă să nu spui niciodată «Îmi pare rău»”, spunea Jennifer Cavilleri, o fată săracă, dar frumoasă și deșteaptă. El, Oliver Barett IV, frumos, deștept și foarte bogat. Se întâlnesc în biblioteca Univesității Harvard, se tachinează, se iubesc.

Diferența de statut social le crează probleme. Familia bogată a lui Oliver nu acceptă această relație. Înaintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătorească.

Le este greu și își doreau cu ardoare un copil. Au fost la medic și așa au aflat că Jennifer are leucemie.

Este momentul din film care aduce lacrimi în ochii spectatorilor. Alminteri, filmul este bogat în momente spumoase, cu ironii și pline de ințelepciune.

„Love Story”, cea mai frumoasă poveste de dragoste

„Love Story”, este cea mai frumoasă și mai tristă poveste de dragoste din cinematografia americană. Nominalizat la șapte premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, „Love Story” este un film din 1970, în regia lui Arthur Hiller. Rolurile principale era interpretate de actorii Ali MacGraw și Ryan O’Neal.

Povestea a avut un impact uriaș pe toată planeta, filmul a avut succes ani de zile. Coloana sonoră a rămas celebră până astăzi. În epocă, s-a impus chiar o modă a căciulilor tricotate, după modelul celei purtate de protagonistă, care au primit numele de „Love Story”.

„Ce poţi spune despre o fată de 25 de ani care a murit? Că era frumoasă şi sclipitoare? Că îi iubea pe Mozart şi pe Bach, pe Beatles şi pe mine?”, spunea personajul Oliver.

Cunoscut pentru deznodământul său nefericit, filmul ”Love Story” este considerat unul dintre cele mai romantice din toate timpurile.

La 50 de ani de la premiera filmului (2020), actorii principali ai filmului au primit câte o stea pe Bulevardul Celebrităților de la Hollywood.

La 50 de ani de la premiera filmului (2020), actorii principali ai filmului au primit câte o stea pe Bulevardul Celebrităților de la Hollywood.


Filmul „Colectiv” face istorie. Câte nominalizări la Oscar a primit

Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri. O poveste de dragoste de la Hollywood