Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri pe care oamenii inteligenți nu le fac

Lucruri pe care oamenii inteligenți nu le fac
Inteligenţa se câştigă prin experienţă și poate fi îmbunătăţită. Important este ca cele învățate să le punem în practică. Uite 10 lucruri pe care oamenii inteligenți nu le fac niciodată!

Inteligenţa este deseori asociată cu educaţia pe care o primim în şcoală și acasă, însă specialiştii mai consideră că această valoare este direct proporţională şi cu experienţa şi capacitatea unui individ de a se adapta din mers la realităţi ale vieţii.

Lista celor mai deștepți din lume începe cu Johann Wolfgang Goethe , cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, abilitate reflectată în opera ,,Faust”. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.

Lucruri pe care oamenii inteligenți nu le fac

În accepţiunea psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, un elev, care a înmagazinat în decursul anilor şcolari un set de cunoştinţe, dar pe care nu a avut ocazia sau chiar inspiraţia să le aplice în situaţii reale, nu va reuşi să realizeze lucruri măreţe în viaţă. Când va fi adult, va avea mereu mai multe întrebări decât răspunsuri.

“Inteligenţa se câştigă prin experienţă, și este o variabilă care poate fi îmbunătăţită, nu este neapărat o trăsătură ereditară. În literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenţă sau – pe scurt, IQ – nu este nimic altceva decât raportarea vârstei mintale a unui individ la vârsta biologică, înmulţit cu 100. Vârsta mintală a unui copil, spre exemplu, nu poate ţine pasul cu vârsta biologică, dacă acel copil nu pune în aplicare cele învăţate”, afirmă psihologul Alexandru Pleşea, citat de doctorulzilei.ro.

Psihologul Alexandru Pleşea este cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”

Specialistul crede că oamenii inteligenţi sunt, de regulă, creativi, generoşi, recunoscători, umili şi atenţi, iar cei mai mulţi au ajuns la un nivel de înțelegere, nu de cunoaștere, mai ales datorită experiențelor și întrebărilor corect puse la un moment dat.

Oamenii inteligenţi învață din greșelile trecutului

“Oamenii Inteligenţi ştiu că succesul în viaţă nu este posibil fără greșeli și eșecuri. Cu toate acestea, oamenii inteligenți nu permit să fie afectaţi de greşelile din trecut, ci pur şi simplu iau aceste greşeli drept nişte lecţii de educație pentru a evolua.

Oamenii inteligenţi sunt creativi

Oamenii Inteligenți știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățile de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira şi, desigur, de a iubi”, consideră specialistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre