Simona Ionescu / Redactor Șef

Acestea sunt cele mai înfricoșătoare locuri din România. Apariții inexplicabile și fenomene paranormale, mituri și legende

Acestea sunt cele mai înfricoșătoare locuri din România. Apariții inexplicabile și fenomene paranormale, mituri și legende
Fantome, vampiri, calatori astrali sau spirite neodihnite? La prima vedere, toate aceste lucruri nu au nici o legătură cu prezentul, însă există locuri unde fenomenele paranormale sunt la ele acasă. Iată câteva locații din România care ne pun pe gânduri.

Au loc fenomene paranormale în România? Răspunsul este da, iar acestea sunt câteva dintre locurile care dau fiori.

Acestea sunt locurile din România cele mai înfricoșătoare. Apariții inexplicabile și fenomene paranormale, mituri și legende

Cu mult timp în urmă, în Șinca Veche, un sat din Țara Făgărașului, au existat nu mai puțin de patru biserici, unul dintre sfintele lăcașuri fiind ridicată pe un loc sacru, vechi de șapte milenii. În acest loc, sunt multe voci care susțin că apar sfere de lumină, dar și cruci și alte obiecte ciudate.

Întâmplări paranormale se petrec și în Sarca, un sat din inima Moldovei, unde fantomele își fac de cap atunci când vor, la capătul unui lac secat. Legendele spun că acestea atacă doar oamenii cu suflet buni și au fost multe momente în care fantomele chiar și-au urmărit victimele. Se presupune că sufletele care nu și-au găsit locul ar fi al unor soldați din perioada Primului Război Mondial, îngropați fără lumânare și împărtășanie și au rămas blocate între două lumi.

Balta Vrăjitoarelor

Cine a auzit măcar odată povestea Bălții Vrăjitoarelor din pădurea Cernica, s-a cutremurat. Este vorba de un loc care nu seacă niciodată, adânc de aproape doi metri și cu un diametru de cinci metri.

Potrivit legendelor, în noaptea Sfântului Andrei, de Sfântul Gheorghe și de Sânziene, vrăjitoarele se adunau în jurul acestei bălți, se deschid porțile spre altă lume, iar vrăjile sunt mult mai puternică. De asemenea, locuitorii din împrejurimi susțin că, indiferent cât ar fi de însetate, animalele nu beau niciodată apă de aici.

Poteca morții din Munții Bucegi

Tot legenda povestește și de o potecă care apare pe traseul Jepii Mici, doar când este ceață, iar dacă cineva se află atunci pe acel drum nu se mai întoarce niciodată. Câțiva norocoși care au scăpat au povestit că au avut parte de tot felul de stări când au pășit pe acea potecă, ba chiar au avut și halucinații.

Sursă foto: turist in transilvania

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre