A lăsat în urmă profeții cutremurătoare și o parte din ele au început să se împlinească. Ce a văzut părintele Ilarion Argatu înainte de a trece la cele veșnice.
Cele mai înfricoșătoare profeții ale părintelui Ilarion Argatu. Toate predicțiile sale s-au împlinit
A fost unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai României și se spune că nimeni nu avea curajul să se lupte cu demonii cum a făcut-o sfinția sa. Acesta este motivul pentru care părintele Ilarion Argatu va rămâne mereu recunoscut pentru incredibilele exorcizări. Pe de altă parte însă, părintele rămâne și unul dintre cei mai mari vizionari pe care i-a avut nu doar România, ci întreaga lume.
Ce nenorocire se va abate asupra României
Cu ceva timp în urmă, sfântul părinte a vorbit despre o mare nenorocire care va pune stăpânire pe România. Să fie oare vorba de pandemia de coronavirus care nu vrea să ne dea pace? O catastrofă se va abate asupra României, a profețit părintele Ilarion Argatu, care a avut o viziune în acest sens: “ (…)
Pe străzi erau mașini de tot felul, care mai de care mai frumoase, mai luxoase, dar fără oameni. Puteai să-ți alegi pe care voiai. Nimeni nu era și nimănui nu-i trebuiau. Am văzut orașe și sate pustii, câmpii verzi, dar pustii. Am intrat într-o casă, să mă dumiresc, dacă este cineva acasă. Nimeni.
Pe aragaz, încă mai fierbea ceaunul cu mămăliguță, masa era aranjată. Jos, lângă aragaz, un șorț și haine femeiești, semn că a prins-o moartea pe gospodină făcând mâncare. Iar pe scaune și spatar, haine bărbătești și femeiești, semn că stăteau la masa”, a mărturisit părintele.
“Am întâlnit câțiva oameni doar în haine albe”
“M-am mirat și eram stupefiat de acea liniște ca de mormânt și de acel pustiu. Începând de la Galați si până în nordul Moldovei, nu știu dacă am întâlnit vreo șapte oameni de toți, așa de rari și de departe erau unii de alții, poate la sute de kilometri. Toți erau îmbrăcați în haine albe, semn că numai atâți drepți s-au mai găsit printre oameni când s-a produs cataclismul”, s-a destăinuit părintele.
Cine a fost părintele Argatu
Unul dintre cei mai iubiți preoți ai României a văzut lumina zilei pe 2 august 1913 în localitatea Valea Glodului, comuna Vulturești, Suceava. A fost botezat cu numele de Ioan și a urmat școala primară in localitatea natală. La îndemnul unchiului său, părintele Epifanie Crăciun, starețul mănăstirii Cocoș din Dobrogea s-a înscris și ulterior a terminat Seminarul Teologic din Dorohoi.
A absolvit apoi cursurile Facultății de Teologie din Cernăuți, simultan făcând și Școala Militară din Bacău și a terminat ca și sublocotenent. După facultate, s-a înrolat în armată. În 1940 s-a căsătorit cu Georgeta, tot fiică de preot și au avut cinci copii. Cum era de așteptat, cei trei băieți au ajuns preoți, iar fetele au devenit preotese.
La mănăstirea Cernica a făcut cele mai mari minuni
A fost hirotonit preot la Catedrala Mitropolitană din Iași și va sluji o perioadă alături de socrul său în localitatea Oniceni. Mai târziu a fost transferat în satul Boroaia, la o biserică monument istoric. Timp de 16 ani părintele Argatu a stat ascuns prin hambare, poduri sau pivnițe, fiind acuzat de regimul communist de organizare de complot contra statului”.
De altfel, dosarul deschis a fost de sentință pe viață. În anul 1972 părintele a rămas văduv iar un an mai târziu s-a călugărit la mănăstirea Căldărușani. Ultimii 19 ani din viață i-a petrecut la mănăstirea Cernica, unde cei care i-au trecut pragul, au văzut cum arată minunile. Părintele Argatu a adormit întru Domnul la 11 mai 1999. Își doarme somnul de veci în pronaosul bisericii din Boroaia, așa cum și-a droit.
Sursă foto: cancan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook