Simona Ionescu / Redactor Șef

Blestemul familiei Kennedy. De unde a pornit totul

Blestemul familiei Kennedy. De unde a pornit totul
În timp ce există încă mai mulți membri proeminenți ai familiei Kennedy în viață astăzi, norocul pare să fi dispărut din viața lor cu mult timp în urmă, înlocuit de o descendență înrădăcinată în tragedie. Iată toate nenorocirile ciudate care, spun unii, alcătuiesc blestemul familiei Kennedy.

Familia Kennedy are o lungă istorie a politicii americane, ajungând peste tot, de la poziții apreciate în politică și afaceri, până la divertisment și servicii publice. Lista celor care și-au întâlnit moartea timpurie poate fi urmărită încă din anii 1940. Totul a început cu cei nouă copii ai lui Joseph P. Kennedy Senior și Rose Kennedy – părinții fostului președinte John F. Kennedy. 

Blestemul familiei Kennedy. De aici a pornit totul 

Joseph Kennedy Sr. și soția sa, Rose

Totul a început c u moartea locotenentului marinei americane Joseph P. Kennedy în 1944, cel mai mare dintre cei nouă copii. La vârsta de douăzeci și nouă de ani, Joseph a fost ucis în război – dar nu de un dușman nevăzut. Joseph a participat la o operațiune militară de testare a noilor avioane de bombardament care urmau să fie controlate prin radio și care s-au prăbușit de la distanță asupra țintelor.

Ironia? Un pilot trebuia să ia parte la decolare și apoi să evacueze avionul în zbor. Avionul a explodat în aer, ucigându-l pe Joseph Kennedy. Rămășițele sale nu au fost găsite niciodată.

Patru ani mai târziu, în 1948, Kathleen „Kick” Kennedy, fiica lui Joseph Sr. și a lui Rose, a fost ucisă într-un accident de avion deasupra Franței în timp ce era în vacanță – avea doar douăzeci și opt de ani. Mama ei, Rose, nu a participat la înmormântare și a spus că incidentul înseamnă că „Dumnezeu arată cu degetul spre noi”.

Familia Kennedy și anii 60

Familia Kennedy în 1930

Trecem rapid la evenimentele infame de la începutul anilor 1960, când unii au început să accepte în întregime că ceva răuvoitor modelează nenorocirile familiei Kennedy. A început cu moartea lui Patrick Bouvier Kennedy, fiul nou născut al președintelui John F Kennedy și al soției sale Jackie Kennedy, care a murit în spital la vârsta de doar două zile.

Trei luni mai târziu, tatăl și președintele îndoliat, John F Kennedy, a fost asasinat în timp ce mergea în mașina sa prezidențială în Texas în 1963. Lunetistul – Lee Harvey Oswald – l-a împușcat pe președinte în cap, bucăți din creierul acestuia fiind împrăștiate pe soția sa Jackie. Mulți au și acum suspiciunea că această ucidere a făcut parte dintr-un complot mult mai amplu.

Într-o noapte de vară din 1986, Robert F Kennedy, fratele mai mic al președintelui Kennedy, își sărbătorea victoria în alegerile din California. Și el a fost împușcat după ce a ținut un discurs în sediul hotelului. Robert Kennedy a murit în spital a doua zi din cauza rănilor sale. 

Nenorocirile moderne ale familiei Kennedy

blestemul familiei Kennedy
John John Kennedy, fiul președintelui Kennedy

Altă crimă nu avea să mai fie comisă asupra familiei Kennedy, dar asta nu însemna că tragedia era istorie. A fost ca și cum efectul acestor uriașe incidente a trimis o undă imprevizibilă, fără precedent, în întreaga familie.

David Kennedy, al patrulea copil al asasinatului Robert Kennedy, a fost găsit mort în 1984 în urma unei supradoze de droguri într-o cameră de hotel din Florida. Apoi, în 1997, un alt fiu al lui Robert Kennedy – Michael Kennedy – a fost ucis într-un accident de schi. S-a lovit de un copac în timp ce era în vacanță în Aspen, CO, împreună cu alți membri ai familiei Kennedy.

1999 a adus una dintre următoarele mari nenorociri asupra familiei Kennedy când John F. Kennedy Jr. a fost ucis într-un accident de avion în largul coastei Martha’s Vineyard, MA. Pilotând el însuși avionul, s-a raportat că eroarea pilotului a dus la accident. Evenimentul i-a ucis pe John Kennedy Jr., soția sa Carolyn și pe cumnata sa.

Blestemul contemporan 

blestemul familiei Kennedy
Robert Kennedy

Kara Kennedy a murit în Washington D.C., într-un club de sănătate în 2011. A fost victima unui infarct fatal. Kara era fiica fostului senator Ted Kennedy, fiul cel mic al originalului Joseph P. Kennedy Sr. Mulți au atribuit moartea ei ca rezultat direct al blestemului.

Mary Kathleen Kennedy a fost fosta soție a lui Robert F. Kennedy Jr, dar cuplul a divorțat în 2010 cu o acoperire enormă din partea presei. S-a sinucis în 2012 la casa ei din New York. Apoi, în 2019, Saoirse Roisin Kennedy, nepoata lui Robert F Kennedy, a fost găsită moartă la complexul familiei Kennedy din MA în urma unei supradoze accidentale de droguri.

Ultima care a ajuns în atenția presei în 2020 a fost Maeve Kennedy. O altă nepoată a lui Robert F. Kennedy,  Maeve și fiul ei de opt ani, Gideon, au fost găsiți decedați după ce au dispărut dintr-o excursie cu canoe în Golful Chesapeake. 

Ciudatele ghinioane ale celei mai cunoscute familii din America

blestemul familiei Kennedy 

Dacă lunga listă a victimelor de mai sus nu ar fi fost suficientă pentru a vă convinge de un blestem, există o listă și mai lungă de nenorociri ciudate care nu implică moartea, dar care sunt la fel de triste. Acoperirea tuturor ar dura o eternitate, dar iată câteva dintre cele mai notabile.

În 1941, Joseph P. Kennedy Sr. și soția sa Rose au aranjat în secret ca fiica lor Rosemary să fie supusă unei lobotomii la vârsta de douăzeci și trei de ani. Încercarea de a-i „vindeca” boala mintală a lăsat-o atât handicapată psihic, cât și fizic. Unii credincioși invocă acest lucru ca fiind primul eveniment teribil care a atras blestemul familiei Kennedy.

În 1964, senatorul Ted Kennedy a supraviețuit unui accident de avion care a ucis un asistent și pilotul. După ce a petrecut cinci luni recuperându-se în spital, ar fi spus: „Cineva acolo sus nu ne place”.

Ted Kennedy a fost implicat din nou într-un incident, sărind accidental cu mașina de pe un pod și ucigându-l pe singurul său pasager în 1969. Și în 1973, Joseph P. Kennedy II a lovit un jeep. Accidentul a lăsat unul dintre pasageri paralizat, în timp ce fratele său, David, a fost grav rănit. 

Foto: Facebook

Istoria ciudată a colierului Patiala cu 2.930 de diamante

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre